Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Este anotimpul vacanțelor și, dacă ești o persoană organizată, vei ști că bagajul trebuie făcut din timp, pentru a nu uita lucruri importante și pentru a nu fi supus, încă de dinainte de concediu, presiunii timpului.

Multe persoane aleg să facă liste pe care notează care sunt lucrurile esențiale de care au nevoie pe durata vacanței.

Nu uita de actele de identitate și nici de bani

Fie că alegi să călătorești în țară sau în străinătate, nu uita de buletin, pașaport sau card. De asemenea, este indicat să pornești și cu o sumă de bani cash, în caz de urgențe. Hint: încă există taxiuri care nu acceptă plata online, iar unele vânzătoare ridică din umeri când aud de POS. Nu se știe când vei avea nevoie de apă, de la chioșcul din gară. De asemenea: nu uita de hidratare.

Telefonul, tableta sau un gadget preferat

Telefonul s-a transformat, în timp, și în aparat foto, dispozitivul de pe care poți ține legătura, în permanență, cu cei dragi, sursă de jocuri sau de lectură. Nu uita că gadgeturile au nevoie și de un încărcător, adaptor sau căști.

Medicamente

Pentru a evita orice situație neplăcută din puncte de vedere medical, ia cu tine o mică trusă cu medicamente. Este important să nu îți lipsească pastilele pentru reducerea febrei, pentru ameliorarea durerilor sau pentru tratarea unei posibile indigestii. Include și câțiva plasturi.

Periuța de dinți, pasta de dinți, șamponul și gelul de duș

Da, există magazine deschise non-stop, de unde poți achiziționa o banală periuță de dinți. Pe de altă parte, este un obiect care ocupă puțin spațiu și fără de care igiena dentară are de suferit. Nu te baza pe hotelieri când vine vorba de produse de igienă. Bonus: adaugă și o cremă hidratantă, cu siguranță vei avea nevoie, fie că mergi la munte sau la mare.

Haine și pantofi: doar cele importante, nu toată garderoba

Nu, nu lua pantofii cu toc, indiferent cât pot fi de tentanți. Nu vei defila, ci te vei relaxa. Nu, nu funcționează argumentul cu ”va fi doar un city break și vreau să arăt bine”. Alege ceva comod, fie că vorbim de haine sau de încălțăminte. De asemenea, nu căra jumătate de șifonier și asigură-te că vremea va fi în concordanță cu hainele alese.

O carte

Da, telefonul a devenit cel mai bun prieten. Cu toate acestea, un drum cu avionul, cu trenul, o dimineață pe plajă sau o seară liniștită, petrecută pe balconul pensiunii de la munte, toate acestea sunt și mai frumoase atunci când citești cartea favorită. În plus, nu ocupă mult spațiu.