Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Un bărbat din Mississippi a povestit pentru jurnaliștii de la publicația APNews că pisica lui l-a ajutat la prevenirea unui jaf.

Fericit, bărbatul a adăugat că animalul lui de companie i-a salvat viața.

Bandit, o pisică care cântărește aproape 10 kilograme, locuiește cu proprietarul ei pensionar, Fred Everitt, în suburbia Tupelo din Belden

La finalul lunii iulie, două persoane au încercat să pătrundă în casa lor, iar pisica a făcut tot ce a putut pentru a-l avertiza Everitt în legătură cu un posibil pericol.

Auzim mereu de câini de pază. Pisica mea, Bandit, este o pisică de pază”, a precizat stăpânul, pentru Northeast Mississippi Daily Journal.

Tentativa de jaf a avut loc între orele 2:30 și 3 a.m., în data de 25 iulie. Everitt a fost trezit, prima dată, de mieunatul lui Bandit în bucătărie. După, pisica a venit fugind sper dormitor, a sărit în pat, încercând să-l zgârie pe stăpân.

E o pisică blândă. Nu a reacționat nicodată așa. Nu știam ce e cu ea”, își amintește bărbatul.

Everitt s-a ridicat să investigheze și a văzut doi tineri în fața ușii. Unul avea o armă, iar celălalt folosea o rangă pentru a încerca să deschidă ușa. Cei doi ar fi plănuit un jaf

În momentul în care a fost văzut, cei doi potențiali intruși au dispărut, iar Fred Everitt a luat în considerare să sune la poliție.

Deși nu a apelat la oamenii legii, bărbatul este de părere că situația ar fi putut fi diferită fără Bandit.

”Slavă Domnului că nu s-a întamplat nimic periculos. Dar cred că totul este doar meritul pisicii mele”, a povestit bărbatul.