foto cu caracter ilustrativ. sursă: pixabay

Cinci băuturi fără alcool sunt recomandate pentru o dietă sănătoasă, care te va scăpa de câteva kilograme în plus. Nu sunt greu de procurat, pe unele sigur le ai în frigider.

Poți începe cu lapte, indiferent dacă este cald, rece sau la temperatura camerei, te poate ajuta să dormi mai bine, deoarece conține calciu și un aminoacid esențial, numit triptofan. Acesta se transformă în serotonină și îți dă o stare de bine, având efect antistres, scrie doc.ro. Dacă ai intoleranță la lactoză, poți încerca variantele vegetale: lapde de cocos, de soia, de orez.

Chefirul te ajută să slăbești

foto cu caracter ilustrativ. sursă: pixabay

Chefirul este o sursă importantă de probiotice. Vitaminele și mineralele sunt absorbite mai ușor și eficient. Iaurtul de băut poate avea efect similar. În plus, a doua zi după ce îl consumi vei avea performanțe mai bune la sesiunea de sport, presupunând că ai așa ceva în program, în scopul slăbirii, spun nutriționiștii, citați de sursa amintită.

Suc de struguri până la ora 19.00

Este recomandat să consumi suc de struguri proaspăt până în ora 19.00. Acesta va stimula secreția de insulină, va regla ritmul cardiac, în timp ce resveratrolul, un puternic antioxidant, va contribui la arderea caloriilor, chiar și în timpul somnului. Nu bea vin în loc de suc de struguri, alcoolul nu este prieten prea bun nici cu somnul, nici cu pierderea în greutate.

Ce trebuie să consumi dacă vrei să slăbești. Sunt recomandate de nutriționiști

Ceaiul de ghimbir: aromat, antiinflamator, eficient în lupta cu kilogramele

Ghimbirul nu este un simplu condiment, poate fi consumat și drept ceai. Studiile pe animale și cele cu participanți umani au arătat, de asemenea, că această rădăcină aromată are și un efect benefic asupra pierderii în greutate, crescând efectul termic al alimentelor (numărul de calorii necesare pentru digerarea și absorbția alimentelor), notează sursa citată. 

Mușețelul acționează ca un „pansament” pentru minte și trup

sursă foto: pixabay

Mușețelul conține o substanță numită glicină, care are efect ușor sedativ. Infuzia de mușețel ține glucoza sub control, dar și greutatea corporală. Este sănătos pentru organism. Consumat cald, reglează temperatura corpului și dă senzația de calm.

Vrei să slăbești, dar ți-e foame? Iată ce poți consuma

Înfometarea nu este o soluție pentru a slăbi. Cu toate acestea, nutriționiștii spun că poți lua câteva gustări care nu conțin multe calorii.

Poți consuma fistic, migdale, dar nu mai mult de 25 de grame. De asemenea, un ou fiert este slab în calorii și oferă senzația de sațietate.

Aceste recomandări sunt cu titlu de exemplu general și nu înlocuiesc dietele personalizate.

Citește și: Cinci feluri de mic dejun care te fac să slăbești rapid