Mic Dejun
Mic Dejun. Sursa foto: RomaniaTV

Nutriţioniştii avertizează că micul dejun trebuie să ofere energia de care este nevoie o zi întreagă. „După ani de studii în domeniul nutriției, s-a descoperit clar că ceea ce consumi la micul dejun este determinat pentru tonusul pe care o să-l ai de-a lungul zilei. Este exact ca la mașină, depinde extrem de mult calitatea combustibilului pe care îl folosești!În prima parte a beneficiem pe de o parte de contextul hormonal favorabil, în care corpul nostru poate absorbi o cantitate mai mare de glucide pentru a inactiva hormonii de stres secretați în mod natural în timpul nopții. În plus, având la dispoziție întreaga zi, organismul poate procesa eficient glucidele consumate la micul dejun.”, explică Wasim Nazer.

„Să ne purtăm frumos cu micul nostru dejun”

Nutriţionistul recomandă cinci idei de mic dejun care, dacă sunt combinate cu putin sport, te pot ajuta să slăbeşti rapid şi sănătos.Astfel, este vorba despre toast cu unt de arahide cu banană și scorțișoară, fulgi de ovăz cu lapte de migdale, scorțișoară, semințe de floarea soarelui, semințe de dovleac, goji și mandarine sau clementine, ouă ochiuri și cartofi dulci la cuptor, toast cu avocado, brânza ricotta, miere, caise din compot, fistic, semințe de mac și susan, toast cu ouă și avocado. „Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Nu o spun eu acum, o spun bunicii noștri de zeci de ani. Acesta este motivul pentru care întotdeauna voi recomanda să ne purtăm frumos cu micul nostru dejun. Să ne bucurăm acest moment al zilei, să facem alegeri sănătoase, să nu cumva să-l ignorăm și, la fel de important, să-l hidratăm bine!”,  mai adaugă nutriționistul.

Vlăduța Lupău a ales numele pentru copil

.