Mihaela Bilic ne arată cum să slăbim fără dietă

Echilibrul este soluția, nu privarea de alimentele care ne plac, sugerează expertul în nutriție

Mihaela Bilic / Foto: preluare Digi24

Mihaela Bilic e cunoscută publicului larg pentru faptul că îi învață pe oameni să mănânce sănătos. Cu toate astea, contrar așteptărilor, Bilic nu a funcționat niciodată convențional, adică așa cum te-ai fi așteptat să funcționeze un expert în nutriție și hrană sănătoasă.

Mihaela Bilic: „Eu fac toate prostiile lumii, și asta îi încurajează pe cei care mă ascultă, ceea ce nu e neapărat bine”

Aceasta a povestit cum, la un moment dat, mâncând un croissant pe stradă, un domn ar fi văzut-o și i-a zis: „V-am prins!’ Păi, când, Doamne, iartă-mă, am zis eu că nu mănânc? Cartofii prăjiți, merdenelele și croissantele sunt slăbiciunile mele. Am preferat să rabd o zi întreagă și să mănânc ce-mi place, decât să mănânc numai rădăcini și salate”, a mărturisit Mihaela Bilic.

Experta în nutriție a explicat că, pentru a slăbi, nu este neaparat nevoie să te privezi de mâncărurile care îți plac, secretul fiind în echilibru. Cu alte cuvinte, excesul este cel dăunător, nu neaparat preparatul. „Toată viața mea a fost o cură de slăbire, pen­tru că am avut mereu privilegiul de a-mi inventa ce dietă am vrut, de la cura de slăbire cu înghețată, din timpul rezidențiatului, o cutie de 600 kcalorii și atât, până la cura de slăbire cu două felii de pâine prăjită pe zi, după care nu am slăbit niciun gram. Nu mi-a ieșit întotdeauna, am variat de-a lungul vieții între 55 kg și 65 de kg la o înălțime de 1,70 m. Am trăit mereu la extreme și mi-a luat timp să fac pace cu mine’, a mai spus Mihaela Bilic, citată de Formula AS.

Citește și: Bianca Drăgușanu, despre soția lui Bădălău. „O analfabetă frustrată și geloasă”