foto cu caracter ilustrativ: pixabay

Italia nu este prima țară care a recurs la această măsură, de a-i amenda pe cei care se plimbă în costum de baie în public. Administrația din Sorrento(Italia) a preluat decizia Spaniei, informează The Sun.

Mulți dintre localnici și turiști s-au întrebat ce înseamnă „public” , în contextul în care le este interzis să poarte costumul de baie sau să se plimbe la bustul gol.

Primarul Massimo Coppola a explicat că, „spațiul adecvat pentru costum de baie” este doar plaja sau în imediata apropiere a piscinelor.

Continuarea acestui exemplu, pe lângă faptul că provoacă disconfort și neliniște în rândul locuitorilor rezidenți și în rândul oaspeților, ar putea duce la o judecată dăunătoare asupra standardului de viață din orașul nostru, cu penalități pentru imaginea sa și pentru turism, ” a explicat Coppola, pentru sursa citată.

Amendă și în Calabria. Nu ai voie să mergi desculț

În regiunea Calabria(Italia), Praia a Mare din Calabria a interzis și mersul desculț, nu doar îmbrăcămintea neadecvată. Amenzile variază între 300 și 700 de euro, relatează sursa citată. Ca și în cazul stațiunilor din Sorrento, regulile se aplică și turiștilor, nu doar localnicilor. Anul 2022 este unul greu pentru turism, iar administratorii plajelor se tem că vor avea mai puțini vizitatori și din acest motiv. Potrivit unui studiu realizat dt de Consiliul Mondial al Călătoriilor și Turismului(WTTC) în acest an vor lipsi 250.000 de angajați, ceea ce înseamnă că unul din șase posturi vacante nu va fi ocupat, potrivit Euronews.

Portugalia pare să fie mai puțin afectată de lipsa de personal din HoReCa. Reprezentanții WTTC vin și cu propuneri, care ar putea face mai plăcută șederea turiștilor. Patronii de restaurante, pensiuni, hoteluri și administratorii de plaje să devină mai flexibili și să digitalizeze unele servicii, este concluzia celor de la WTTC.