Traian Băsescu/AFP PHOTO DANIEL MIHAILESCU

Cu toate că statutul său în PMP este unul incert, Traian Băsescu susține că își dorește să candideze la Primăria Capitalei, împotriva actualului primar general, Gabriela Firea, cât și împotriva lui Nicușor Dan.

Traian Băsescu: „Ar fi bine pentru PMP să aibă funcții în primării”

„Pentru mine este o mică surpriză, dar orice este posibil în politică și țineți cont de faptul că eu nu mai sunt un membru activ a PMP sunt în afara partidului și am făcut o ofertă rămânând să vedem ce decizie va lua partidul, dar în niciun caz nu mă voi opune unor decizii politice care vizează strategia pe termen mediu și lung. Și nici nu am cum. Ar fi bine pentru PMP să aibă funcții în primării, pentru că este un partid care de la înființare a trecut pragul la toate alegerile și în mod legitim politica se face pentru ca să exerciți puterea și mandatul pe care le-ai primit. Deci despre candidatura mea, eu oferta am făcut-o. Dar acum nu știu partidul ce obiective are. Acum aflu despre această înțelegere PMP-PNL, este treaba partidului ce face și ce negociază. Până la urmă un partid care este în afara negocierilor este un partid care nu există. Atâta timp cât este în negociere, în discuții de planuri pentru viitor într-o cooperare cu PNL-ul este un lucru bun”, a spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu recunoaște faptul că procesul CNSAS-ul la Curtea Supremă ar putea reprezenta o piedică în viitoarea campanie electorlă, însă vede, de asemenea, oportunitatea clarificării detaliilor procesului, odată cu lumina reflectoarelor pusă pe subiect.

„Eu am făcut o ofertă publică în condițiile în care am un proces cu CNSAS-ul, care urmează să se discute la Curtea Supremă. Eu am mai făcut campanii cu acuzații că am furat flota, deși flota era la PPS nu era la Ministerul Transporturilor. Dar am ocazia să explic în acel dosar în condițiile în care am avut decența să nu exprim punctul meu de vedere legat de acest dosar în afara Justiției. Deci ar fi o bună ocazie pentru mine o campanie electorală”, a mai spus Traian Băsescu.

Citește și: Gabriela Firea, încă o șosea la „raport”

#News