Revelionul de la TVR, cu iz de bășcălie

Amfitrionii în noaptea dintre ani, doi „fani ai teoriilor conspirației”

Deputatul USR PLUS, Iulian Bulai, care este și președintele Comisiei pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă, afirmă că programul de Revelion de la TVR (televiziunea publică, plătită din banii noștri) a fost unul „plin de bășcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie” și la care amfitrionii au fost doi dintre artisții „declarați fani ai teoriilor conspirației” – Dan Bittman și Mugur Mihăescu.

Iulian Bulai a anunțat, într-o postare pe Facebook, că va chema la raport reprezentanții CNA cu privire la această situație.

„În ultimele 7 luni, Guvernul României a dat redacțiilor de presă private aproximativ 40 de mil. €, pentru a scrie despre măsurile guvernului luate împotriva pandemiei. Am contestat constant ineficiența acestei măsuri.

Acum 2 zile, pe banii noștri, TVR1 a avut de Revelion un program plin de bășcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie: mască, vaccin, pericol, protejare, distanțare socială. Cu oameni declarați fani ai teoriilor conspirației.

Ceva mai contraproductiv nu se putea. Dai tot anul 40 de mil. € ca să informezi lumea (ineficient), dar permiți dezinformare pe bani publici, la televiziunea publică, în plină pandemie. În prime time. De Revelion. Adică sabotezi măsurile de împiedicare a răspândirii bolii. Pe bani mulți.

Voi chema în curând la Parlament reprezentanții CNA pentru a ne oferi un punct de vedere asupra acestei situații.  Firea, Olguța și Dăncilă au plecat. Doina Gradea trebuie să plece din TVR și să ia cu ea și pe partenerii PSD care au mai rămas acolo.  Ne întâlnim în sesiune ordinară în februarie și începem curățenia”, a scris Bulai, pe Facebook.

Situația nu a rămas indiferentă nici pentru CNA. Astfel, Dorina Rusu, membră a Consiliului Național al Audiovizualului, a transmis printr-un comunicat de presă că s-a autosesizat cu privire la această speță, fiind de părere că „TVR şi-a abandonat misiunea publică”.

„În noaptea de Revelion, televiziunea publică publică a dat un spectacol grotesc, care a încălcat nu numai legile bunului-gust şi pe cele ale bunului-simţ, ci şi legislaţia audiovizualului.

M-am autosesizat în legătură cu emisiunea de Revelion de la TVR 1, care va fi analizată într-o sedinţă a CNA.

Emisiunile de divertisment trebuie să respecte legislaţia la fel ca toate celelalte, iar în emisiunea de la TVR nu este vorba doar despre nişte glume proaste la adresa autorităţilor care gestionează criza generată de pandemie, ci despre faptul că televiziunea publică, într-un moment din an în care foarte mulţi oameni se uită la televizor, ia în derâdere regulile de protecţie anti-coronavirus, ba chiar instigă la nerespectarea lor.

Într-o perioadă atât de complicată cum este cea generată de pandemie, televiziunile şi posturile de radio trebuie să-şi înţeleagă nu numai libertăţile, ci şi responsabilităţile, iar televiziunea publică este cu atât mai datoare la responsabilitate cu cât este finanţată din bani publici. Dar acesta a fost încă unul dintre momentele deloc rare, din păcate, în care TVR şi-a abandonat misiunea publică.”, se arată în comunicat, citat de G4Media.

Potrivit paginademedia.ro. înțelegerile încheiate de TVR cu Vacanța Mare însumează aproape 50.000 de euro. „Este vorba de mai multe contracte, încheiate separat, la începutul lunii decembrie, cu Mugur Mihăescu, cu Radu Pietreanu și cu firma lor de producție, R&M Production”, afirmă site-ul citat.

Contactat de Paginademedia.ro, Mugur Mihăescu a declarat că propunerea pentru Revelion a venit din partea TVR și că programul a fost filmat în pub-ul din Centrul Vechi, la St Patrick. „A fost o negociere, cât am considerat că este valoarea noastră pe piață”, a afirmat Mugur Mihăescu.

Citește și: Dan Bittman, supărat pe restricții: ”Asta nu-i pandemie”

#News