Coordonatorii GCS

Grupul de Comunicare Strategică, care comunică informații privind evoluția epidemiei de coronavirus, este format din trei foști jurnaliști și un fost jandarm, au aflat jurnaliștii de la Cristoiublog.

Oamenii care culeg datele din teritoriu, apoi le aranjează în raportările GCS sunt Andi Manciu, consilier de Stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului României și Sorina Coșbuc, consilier al ministrului Vela, fost reporter Realitatea Tv și fostă realizatoare a emisiunii lui Rareș Bogdan. In biroul ei de la Ministerul Afacerilor Interne, Sorina Coșbuc este ajutata de comisarul Drăgoi Iulian, fost ziarist, adus și susținut de Carmen Dan (ca șef al Serviciului de comunicare strategică din MAI) și de comisarul Cuțurescu Adrian, fost jandarm.

Aceștia coordonează toate informațiile privind pandemia de COVID-19 și, în perioada stării de urgență, au decis închiderea unor site-uri pe motiv că ar fi publicat fake news (știri false) care aveau legătură cu pandemia de coronavirus. Cel mai probabil parte din acele fake news au avut ca sursă de inspirație tocmai comunicările grupului, dar să revenim la GCS.

Oameni de rând, din administrația locală și centrală, cu toții ne-am întrebat cine sunt, ce meserii au, de unde sunt și mai ales de-ai cui sunt cei care pregătesc raportările ministrului Marcel Vela și ale lui Raed Araft, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Potrivit sursei citate și a documentelor pe care aceasta le-a obținut, Grupul de Comunicare Strategica, în componența mai sus amintită, s-a înființat pe 03.03.2020, prin dispoziția 524 semnată de Raed Arafat.

S-a aflat și că cei patru sunt remunerați, pentru gafele pe care le raportează, de o firmă. Oricât de securizată ar fi această informație, mai devreme sau mai târziu se va afla și cine îi ține pe palme pe cei patru. Odată spart codul de siguranță care ținea la secret numele lor, Andi Manciu, Sorina Coșbuc, Drăgoi Iulian și comisarul Cuțurescu Adrian s-au burzulit rău de tot și au reacționat aproape instantaneu printr-un comunicat pe care îl redăm:

Către agenția de presă Mediafax:
PRECIZARE

Referitor la articolul publicat de dumneavoastră astăzi, 1 iulie, cu titlul „Un jandarm și trei ex-jurnaliști fac parte din Grupul de Comunicare Strategică”, facem precizarea că respectivul material conține mai multe informații false, inclusiv cele referitoare la faptul că membrii Grupului de Comunicare Strategică ar fi „plătiți separat printr-o firmă”.

Precizăm că membrii Grupului de Comunicare Strategică nu sunt remunerați distinct pentru activitatea desfășurată în cadrul Grupului. Persoanele care compun Grupul de Comunicare Strategică sunt remunerate de instituțiile pe care le reprezintă cu salariul curent, fără alte venituri suplimentare rezultate din activitatea în cadrul Grupului.

Totodată, dezmințim considerațiile personale referitoare la unii membrii ai Grupului de Comunicare Strategică care privesc presupuse asocieri cu foști miniștri, aceste informații fiind în totalitate false.

GRUPUL DE COMUNICARE STRATEGICĂ

Două lucruri se evidențiază cât Casa Poporului în reacția GCS:

  1. Au greșit redacția! Au trimis un comunicat unei agenții de știri care doar a preluat informația (de pe cristoiublog.ro)
  2. Partea care pare să-i fi deranjat cu adevărat pe membrii GCS este cea legată de remunerația lor!

În concluzie, dar asta este așa, o părere strict personală, nu contează că românii sunt dezinformați, ca să nu spunem panicați, de informările GCS, nu contează că sâmbătă, 27 iunie, au raportat informații false, nici că marți, 30 iunie, au dat-o de gard din nou, sau că miercuri au încurcat redacțiile (a treia gafă în decurs de numai patru zile). Important este ca românii să știe că nu e treaba lor (a românilor), cine îi plătește pe ei și mai ales de ce!

Citește și: 4 pentru Guvern. Între simbol aritmetic și nota Executivului

HashtagNews.ro