Sute de schelete umane, găsite îngropate în campusul universitar Iași

Cazul a fost preluat de Parchetul Militar, deoarece osemintele erau însoțite de plăcuțe cu înscrisuri militare

Schelete
Schelete sursa foto pixabay

Peste 700 de schelete umane au fost găsite îngropate în spatele cantinei din Compexul Studențesc „Titus Maiorescu” din Iași. Deoarece osemintele erau însoțite de plăcuțe cu înscrisuri militare, cazul a fost preluat de Parchetul Militar, potrivit g4media.ro.

Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Tudorel Toader, a precizat că osemintele au fost descoperite în urma săpăturilor care se efectuează în zonă pentru a fi construit un cămin pentru studenți, lucrările pentru această investiție fiind sistate temporar.

„În spatele cantinei Titu Maiorescu’ avem un teren pe care am proiectat construcția unui cămin modern, cu finanțare integrală de la Compania Națională de Investiții. Asta înseamnă că statul, prin Compania Națională, plătește, dar organizează și proiectarea și licitația, execuția ne predă la cheie lucrarea gata efectuată. Firma care a câștigat licitația a început săpăturile să lucreze și a dat din niște gropi comune din timpul Războiului Mondial. Au fost descoperite aproximativ 700 de astfel de schelete și s-a extins perimetrul, de unde erau 3-4 gropi comune, acum sunt 6-7”, susține Tudorel Toader. Acum 10 ani, în același perimetru, au fost identificate peste 1.000 de schelete ale unor soldați germani uciși în cel de-al Doilea Război Mondial. Osemintele au fost așezate în Parcela Soldaților Germani de la Cimitirul Eternitatea din Iași. Conflict provocat de locurile de parcare la un supermarket din Capitală