Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a declarat că „este și testarea o soluție”, cu toate că, cel puțin momentan, așa cum a spus și acesta, vorbim strict despre o idee, nu neaparat despre o directivă clară, adoptată din punct de vedere legal. Declarația acestuia vine în contextul în care testarea ar putea reprezenta o soluție pentru ca evenimentele să poată fi, în continuare, organizate.

„Este şi testarea o soluţie. E o variantă pe care o iau în calcul, nu o exclud deloc şi chiar o discutăm în momentul acesta să vedem cum poate fi operaţionalizată”, a declarat Claudiu Năsui, la Digi 24. Declarația vine după ce jurnaliștii l-au întrebat dacă ar fi posibil ca un astfel de sistem să fie aplicat, în vederea reluării spectacolelor de orice fel.

Despre redeschiderea restaurantelor, Năsui a spus: „Ca ministru al Economiei, nu pot decât să sper într-o deschidere cât mai rapidă a economiei, dar cu respectul tuturor normelor epidemiologice”

„Nu noi facem aceste norme, sunt oameni specializaţi care înţeleg impactul lor şi care au lucrat pe aceste reguli. Ce pot să vă spun este că discut în fiecare zi cu colegii din Guvern modalităţi în care să putem redeschide în condiţii de siguranţă şi sectorul HoReCa şi toată economia. Deocamdată suntem la stadiul de discuţie pentru a găsi soluţii, atât cu industria, cât şi cu Ministerul Sănătăţii şi cu Ministerul de Interne. Dar suntem în plin val 3 şi prioritatea Guvernului este să trecem cu bine de acest val 3. Prioritatea a doua este campania de vaccinare, pentru a combate epidemia cât mai repede, pentru că până la urmă, ca soluţie durabilă pentru a deschide economia este doar vaccinarea”, a mai spus Claudiu Năsui.

Citește și: Andrei Caramitru, un nou derapaj împotriva celor anti-vaccin