Președintele Klaus Iohannis a participat la deschiderea noului an universitar de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC). În discursul susținut la Ateneul Român, Iohannis a precizat că aceste an universitar este cel mai dificil din ultimii 30 de ani.  

„Astăzi marcăm începutul unui nou an universitar, acesta fiind, fără îndoială, cel mai dificil an universitar din 1989 încoace.

Regulile de distanțare socială necesare în contextul crizei sanitare provocate de pandemia de COVID-19 îngreunează un proces educațional în care mentoratul are un rol central.

Sunt totuși convins că veți găsi modalitățile cele mai bune de a asigura atât calitatea actului educațional, cât și protejarea comunității academice de riscul contaminării cu noul coronavirus”, a spus președintele României la ceremonia de deschidere a anului universitar de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică.

„Anul acesta nu a fost greu doar pentru educația din domeniul artelor, ci și pentru actul cultural în general. Sălile de spectacol au fost închise luni de zile, iar măsurile menite să țină sub control epidemia nu vor permite revenirea deplină la normalitate în perioada imediat următoare.

Există o legătură indisolubilă între artele spectacolului și public. Apreciez în mod deosebit sacrificiul pe care îl face comunitatea artistică pentru a contribui la siguranța întregii societăți.

În același timp, sunt conștient că există o nevoie reală de sprijin pentru instituțiile de cultură, actori, regizori, cineaști și creatori de conținut media și tocmai de aceea mă aflu într-un dialog constant cu autoritățile guvernamentale responsabile pentru a găsi soluții adecvate acestui segment profund afectat de pandemie”, a mai spus șeful statului.

Citește și: Mesajul lui Iohannis. Început de an atipic, în pandemie

#News