Trei câini de rasă pierduţi în Oradea, găsiți de proprietari cu ajutorul microcipurilor

Este vorba despre un labrador, un ciobănesc german şi un husky

Trei câini de rasă pierduţi pe străzile din Oradea, un labrador, un ciobănesc german şi un husky, au fost redaţi familiilor care îi căutau datorită microcipurilor pe care le aveau, a informat marţi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bihor, potrivit stiripesurse.ro.

„Doar la acest sfârşit de săptămână, poliţiştii de la protecţia animalelor bihoreni au reuşit să readucă bucuria revederii în sufletele pline de tristeţe ale proprietarilor a trei câini, care fuseseră pierduţi de stăpâni şi găsiţi de poliţişti”

Spre norocul tuturor, câinii în cauză erau microcipaţi. Ei aveau microcipurile introduse în Registrul de Evidenţă al Câinilor cu Stăpân (R.E.C.S), astfel încât proprietarii acestora au putut fi identificaţi,” a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, Alina Fărcuţa. Este vorba despre un labrador şi un ciobănesc german.

Animalele au fost găsite de poliţiştii de la protecţia animalelor pe strada Clujului din municipiul Oradea, căutând dezorientate drumul spre casă

Proprietara acestora îi căuta disperată de câteva zile, aceştia fiind postaţi şi pe reţelele de socializare. Deoarece câinii erau microcipaţi, poliţiştii au identificat imediat proprietara, animalele fiind preluate de familie. Un alt câine pierdut, un metis de husky, a fost găsit de poliţiştii de la protecţia animalelor, luni dimineaţa, în Parcul Traian din municipiul Oradea.

El aştepta în faţa unui magazin, cu privirea stăpânul care să îl ducă acasă.

Câinele scăpase din curte, fiind căutat de proprietar de mai multe zile. Deoarece era microcipat, s-a reuşit identificarea proprietarului, care l-a revendicat imediat. Pe lângă rolul important al microcipării, poliţiştii atenţionează asupra faptului că microciparea este o obligaţie a proprietarilor/deţinătorilor de câini. Sancţiunea prevăzută pentru nemicrocipare este amenda între 5.000 şi 10.000 de lei. 1,5 milioane de români suferă de diabet zaharat