Regele Charles lansează cu ocazia zilei de naștere un nou proiect alimentar

Suveranul Marii Britanii a împlinit marți, 14 noiembrie, 75 de ani.

Charles
Charles sursa foto : wikipedia

Regele Charles al Marii Britanii a împlinit marți, 14 noiembrie, 75 de ani. Suveranul marchează aniversarea sa prin lansarea unui nou proiect dedicat reducerii sărăciei alimentare şi reducerii deşeurilor, potrivit digi24.ro.

Regele Charles a sărbătorit cu o petrecere, la care au participat reprezentanți ai comunității locale, inclusiv profesori, muzicieni și angajați din sistemul sanitar. 

 Charles, care este, de peste cinci decenii, un activist pe probleme de mediu şi un susţinător al economiei sustenabile, va lansa oficial „Coronation Food Project’”. Este vorba despre o misiune care îşi propune să reducă numărul persoanelor afectate de sărăcia alimentară. „Nevoia de alimente este o problemă la fel de reală şi de urgentă ca şi risipa alimentară. Iar dacă s-ar putea găsi o modalitate pentru a reconcilia diferenţele dintre cele două, atunci ar rezolva două probleme deodată”, a scris Charles într-un articol publicat în „Big Issue”. 

„Sper că acest Coronation Food Project va găsi modalităţile practice de a face exact acest lucru. Să salveze surplus alimentar, pe care să-l distribuie celor care au cea mai mare nevoie”, a declarat regele Charles.

 Alături de regina Camilla, Charles îşi va petrece ziua de naştere vizitând un centru de distribuţie a produselor alimentare. Se va întâlni cu reprezentanţi ai unor lanţuri de mari supermarketuri britanice pentru a discuta modalitatea prin care proiectul său ar putea ajuta la redistribuirea unor alimente care, în caz contrar, ar ajunge la gunoi.

 Regele Charles a sărbătorit, luni, cu o petrecere, unde au participat reprezentanți ai comunității locale, profesori, muzicieni și angajați din sistemul sanitar.

Suveranul a părut să fie într-o dispoziție jovială în timp ce trecea de la cu invitat la invitat cu ceașca de ceai în mână. Oaspeții s-au adunat să-i cânte la mulți ani, în timp ce regele a tăiat un tort cu trei etaje decorat cu o coroană. A asigurat pe toată lumea că e suficient ca să le dea și acasă. Suveranul britanic va continua să-și serbeze aniversarea și azi cu o petrecere privată la Clarence House. Regele Charles al III-lea s-a născut la Palatul Buckingham din Londra, la 14 noiembrie 1948, fiind primul copil al reginei Elisabeta a II-a (1926-2022) şi al prinţului consort Philip, duce de Edinburgh (1921-2021). Fermierii din Constanța renunță să mai crească animale din cauza secetei