Polonia prelungeşte controalele temporare la granița cu Slovacia

Măsura este valabilă până la 2 ianuarie 2024

Polonia
Polonia sursa foto pixabay

Polonia prelungeşte controalele temporare la frontiera cu Slovacia până la 2 ianuarie 2024, drept răspuns la tentativele continue ale migranţilor de a intra de pe teritoriul slovac, potrivit ziare.com.

Slovacia este o ţară de tranzit pentru migranţii, în majoritatea lor din Orientul Mijlociu şi Afganistan.

Ei încearcă să ajungă în Europa de Vest, mai ales în Germania, după ce au intrat în Uniunea Europeana prin Ungaria dinspre Serbia. ‘Controalele temporare de frontieră sunt prelungite la graniţa polono-slovacă până la 2 ianuarie 2024. Inspecţiile vor continua să fie efectuate doar pe direcţia de intrare în Polonia”, a anunţat poliţia poloneză de frontieră pe platforma de socializare X. 

Polonia, Republica Ceha şi Austria au introdus controale la frontierele cu Slovacia pe 4 octombrie.

Varşovia a invocat ‘o ameninţare serioasă de imigraţie ilegală pe secţiunea polono-slovacă a frontierei de stat’. Măsura a fost ulterior prelungită de mai multe ori. În mod similar, Slovacia a aprobat luna trecută o prelungire a propriilor controale temporare la frontiera cu Ungaria până pe 23 decembrie. Polonia, Slovacia, Republica Cehă, Ungaria şi Austria fac parte din spaţiul Schengen de liberă trecere al UE. MAE: Un cetățean român a murit în Fâșia Gaza