Uraganul Ian a provocat pagube de amploare în statul Florida

Viteza vântului a atins 241 km/h.

Cel puţin zece persoane au murit, iar peste 2,5 milioane de locuinţe au rămas fără curent electric, după ce uraganul Ian a lovit statul Florida, potrivit ziare.com.

Uraganul Ian a produs pagube însemnate în statul Florida

Zeci de străzi au fost inundate în timp ce mai mulți copaci au fost scoși din rădăcini iar stâlpi de electricitate și marcaje rutiere au fost puse la pământ. Președintele Joe Biden a declarat că acesta ar putea fi cel mai distructiv uragan din istoria Floridei. Președintele Joe Biden a mai adăugat că cifrele nu sunt încă clare, dar sunt primite rapoarte iniţiale de pierderi umane care ar putea fi substanţiale. Joe Biden a declarat că doreşte să meargă cât mai curând în statul sudic, dar şi în Puerto Rico, o insulă distrusă recent de uraganul Fiona. Guvernatorul Floridei Ron DeSantis a anunţat că 700 de persoane au fost salvate, majoritatea pe cale aeriană. Uraganul Ian se îndreaptă acum spre Carolina de Nord, Carolina de Sud şi Georgia.

Vijelii și ploi puternice au fost semnalate timp de 12 ore

O pană de curent afectează în continuare aproximativ 2,2 milioane de clădiri din Florida. Inundațiile au fost atât de mari încât i-au prins pe unii oameni în casele lor, au spus oficialii. Garda Națională a mers din ușă în ușă în orașul Orlando pentru a-i salva pe cei blocați.

Joseph Tiseo, un comisar local, a declarat că zona a avut un „episod de vânt ieșit din comun care a durat 12 ore consecutive… a fost brutal”. El a declarat că nu este încă clar câte dintre decese au fost rezultatul direct al uraganului. Guvernatorul statului, Ron DeSantis, a declarat într-o conferință de presă joi seară că pagubele din Fort Myers, un oraș de lângă port, sunt „aproape de nedescris”. El i-a avertizat pe proprietarii de case să aibă grijă la cablurile de electricitate prinse în copaci și să nu se accidenteze.

George Simion, ridicat de polițiști pentru că a condus cu permisul suspendat