George Simion, ridicat de polițiști pentru că a condus cu permisul suspendat

A făcut accident în luna aprilie a acestui an, în Buzău

George Simion, liderul AUR, a fost ridicat de poliţiştii Brigăzii Rutiere din Bucureşti, vineri, la ora 3:00. Aceștia i-au cerut politicianului să îi însoțească la sediu pe motiv că a condus cu permisul suspendat.

George Simion a transmis live întâmplarea, inclusiv scandalul de aproape o oră cu polițiștii.

Teste de alcoolemie și antidrog negative

George Simion era în Piața Victoriei, într-un autocar, împreună cu oamenii de partid. Ei veniseră la București pentru mitingul de duminică. Forțele de ordine au apărut pe motiv că este tulburată liniștea publică.

Liderul AUR a avut un schimb tensionat de replici cu jandarmii, drept care polițiștii au venit la el și i-au cerut să se legitimeze și să prezinte permisul de conducere. De asemenea, l-au supus testelor de alcoolemie și antidrog, care au ieșit negative.

Ulterior, a fost informat că trebuie să meargă la sediu pentru verificări deoarece ar fi condus cu permisul suspendat. După ce a discutat cu avocata, George Simion a susținut că are ordonanță de clasare și nu va merge.

În plus, a acuzat că este victima unui abuz și se încearcă împiedicarea mitingului din 2 octombrie. „Este incredibil ce încearcă să facă”, a spus el. S-a urcat în autocar, refuzând să meargă cu polițiștii.

La puțin timp, au apărut mascații care s-au urcat în autocar, moment în care Simion a spus că îi însoțește de bună voie. El a anunțat că a fost „eliberat” după doar 10 minute.

Amenzi în valoare de 14.200 de lei

Potrivit comunicatului Poliției Române, citat de G4 Media, polițiștii ce desfășurau activități de menținere a ordinii și liniștii publice și a fluenței traficului rutier în Piața Victoriei au depistat un conducător auto care a condus și oprit un autocar într-o zonă interzisă.

Acesta a refuzat să se supună dispoziției polițiștilor rutieri de mutare a autocarului din zona interzisă, motiv pentru care a fost sancționat contravențional cu 1.450 de lei, fiind dispusă și măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile.

Pe parcursul nopții, mai multe persoane au tulburat liniștea și ordinea publică, fapt pentru care organele de poliție și jandarmerie au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 14.200 de lei.

Povestea permisului suspendat al lui George Simion

Liderul AUR are dosar penal pentru că a condus cu permisul suspendat. El a făcut accident, în luna aprilie a acestui an, în Buzău, după cum rezultă din dialogul său cu polițiștii, de vineri dimineață.

În timpul accidentului, o persoană a fost rănită. Dosarul penal deschis în urma rănirii persoanei respective a fost clasat. Victima nu ar fi depus plângere. George Simion a rămas însă cu permisul suspendat din cauza accidentului propriu-zis.

Citește și Comunitatea Declic organizează o serie de proteste față de ministrul Mediului