alegeri 2020
Traian Băsescu

Atunci când Băsescu deschide gura, se lasă cu reclamații

La câte gogorițe scapă pe gură Traian Băsescu la modul general, o astfel de întâmplare intră în domeniul inevitabilului. Astfel că, dacă niciunul dintre politicienii români nu l-au dat încă în judecată pe fostul președinte de stat, se pare că Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (MINTA – PPMT) a luat atitudine împotriva lui Băsescu, pe motiv de discriminare.

Astfel, Brassai Hunor, președintele organizației de tineret a partidului mai sus menționat, a anunțat că l-a reclamat pe acesta la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, pentru o serie de declarații cu privire la situația maghiarilor din Ditrău.

„Politicienii români şi o serie de personalităţi publice practică un adevărat sport în a se exprima într-un mod scandalos cu privire la comunitatea maghiară din Transilvania. Recent, Traian Băsescu a spus că românii care locuiesc în judeţele din HarCov (Harghita şi Covasna – n.r.) – fiindcă se fereşte de cuvântul Secuime – a spus că au fost expuşi în mod constant la acte de xenofobie şi a arătat că maghiarii şi secuii din Transilvania nu pot convieţui cu alte comunităţi etnice. În acest sens, Traian Băsescu, fostul şef al statului român, actual membru al Parlamentului European, a fost reclamat la Consiliul Naţional Antidiscriminare”, a spus Brassai.

„Trebuie să luăm măsuri de fiecare dată când experimentăm aceste aspecte şi, prin toate mijloacele care le avem la dispoziţie, să împiedicăm politicienii români să creeze tensiuni între majoritate şi minoritate, stigmatizând comunitatea noastră”, a afirmat Brassai Hunor.

Citește și: Traian Băsescu despre situația din Ditrău

Iată și declarația lui Traian Băsescu care a atras supărarea comunității maghiare

„Ungurii, în general, sunt un popor complexat, iar complexele îi fac să nu-i suporte pe altcineva lângă ei. „Iar ceea ce s-a întâmplat la Ditrău nu este rezultatul nici al presei finanţate de Viktor Orban, nici al Fidesz-ului, nici al Jobbik-ului, ci este rezultatul politicii UDMR. Vreau să vă fie foarte clar – tratamentul pe care l-aţi văzut la cei doi sri lankezi este tratamentul care se aplică românilor de către minoritarii maghiari din administraţie. Deci, acelaşi tratament se aplică românilor. Iar radicalizarea populaţiei a fost stimulată de când la conducere UDMR-ului a venit Kelemen Hunor, care este un antiromân convins”, a declarat Băsescu.