FOTO INQUAM PHOTOS - George Călin
FOTO INQUAM PHOTOS - George Călin

Ponta și Ciolacu au bătut palma, vor o alianță puternică pentru alegeri. Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, și primarul Capitalei, Gabriela Firea au participat, duminică, la Convenția Națională a Pro România. Mesajele transmise de liderii PSD arată dorința unei colaborări pe viitor cu partidul lui Victor Ponta. 

Ponta și Ciolacu au bătut palma, vor o alianță puternică pentru alegeri

„Știu că și între dumneavoastră sunt mulți care nu vor o alianță cu PSD. Vă respect opinia și nu o pun înaintea unei ambiții, da n-ați vrea totuși să îi întrebăm și pe români ce vor? (…) Deciziile vă aparțin. Miza este însă mult mai mare. Nu știu ce decizie veți lua, dar eu sunt hotărât să avem alături de colegii mei un proiect ambițios. Să încercăm alianțe politice pentru viitoarele alegeri. Luați decizia după ce vorbiți și cu vecinii dumneavoastră și cu prietenii voștri”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu și Gabriela Firea l-au lăudat pe Victor Ponta pentru perioada în care a fost premier, iar mesajele transmis au fost unele care arată intenția liderilor PSD de a forma o alianță electorală cu Pro România, deși în interiorul PSD sunt lideri care se opun. Printre cei care nu susțin alianța sunt Mihai Tudose, Claudiu Manda (șefii de campanie ai PSD) sau Lia Olguța Vasilescu.

„Nu am nicio problemă să spun că Victor Ponta a fost un prim-ministru bun, un prim-ministru bun al PSD. Și Mihai Tudose a fost un prim-ministru bun.(n.r. sala huiduie) Vă înțeleg supărarea. Ați muncit ca Mihai Tudose să ajungă europarlamentar. Și eu am muncit ca Corina Crețu să ajungă comisar. E istoricul pe care noi toți trebuie să ni-l asumăm”, le-a spus Ciolacu, invitaților la Convenția Națională a Pro România. 

Citește și Victor Ponta se crede cel mai bun premier: Diferenţă doar de pantofi între Dăncilă și Orban

Victor Ponta este însă de părere că o construcție politică de stânga trebuie realizată până în 2024.

„În continuare există un val de a sancționa ce s-a întâmplat în ultimii ani. Și acest val ne va lovi și la alegerile locale. Eu vrea să construim pentru viitor. Putem să construim până în 2024 acest viitor”, a spus Ponta.

Ciolacu lasă ușa larg deschisă dezertorilor

Marcel Ciolacu le-a transmis celor plecați din PSD în Pro România că au ușile deschise să se întoarcă.

„Mă uit prin sală și văd colegi și îmi vin în minte cuvintele mamei mele: Hai, treci odată acasă!”

Președintele interimar al PSD a ajuns după o oră de la începerea evenimentul, iar pe surse existau informații că pe Ciolacu l-ar fi sfătuit să nu meargă la eveniment doi lideri ai partidului, Mihai Tudose și Claudiu Manda.

„La mine în birou, mai mulți colegi, am avut discuții în ceea ce privește deplasarea pe care o am mâine și am avut o întâlnire. Îmi cer scuze pentru întârziere. Nu a existat o tensiune, dacă să vin sau nu”, a explicat Ciolacu.

#NEWS