alegeri 2020
Traian Băsescu

Traian Băsescu a făcut o serie de declarații de curând, cu privire la controversatul caz de rasism de la Ditrău. În opinia acestuia, ungurii ar fi un popor complexat, întrucât aceștia dau dovadă de lipsă de înțelegere față de cei din jurul lor, cum s-a întâmplat, de altfel și de curând în Harghita.

Citește și: Când se va face mare, Băsescu își dorește să devină CTP

”Ungurii sunt un popor complexat şi nu îi suportă pe cei de lângă ei. Iar de acest lucru nu este vinovată nici presa de la Budapesta, nici Fidesz, partidul lui Orban, nici Jobbikul extremist, ci este rezultatul politicii UDMR”, a spus europarlamentarul Traian Băsescu.Încercând să facă o comparație între cum s-au cumportat ungurii cu cei doi sri lankezi și cu atitudinea acelorași unguri față de români, în județele unde populația maghiară este majoritară, Băsescu a adăugat:

Citește și: Preotul din Ditrău nu regretă că a instigat la revoltă împotriva a doi muncitori…

”Vreau să vă fie foarte clar, tratamentul pe care l-aţi văzut la cei doi sri lankezi este tratamentul care se aplică românilor de către minoritarii maghiari din administraţie. Deci, acelaşi tratament se aplică românilor. Iar radicalizarea populaţiei a fost stimulată de când la conducere UDMR-ului a venit Kelemen Hunor, care este un antiromân convins”, a precizat Băsescu.

Nu ne-ar fi mai bine dacă am încerca să ne înțelegem între noi?

Pe de-o parte îi avem pe unguricare îi blamează pe pe sri lankezi, ba pe români, de cealaltă parte îl avem pe Traian Băsescu care îi blamează pe unguri. Nu cumva tot cercul acesta de ură este menit să nu se încheie niciodată, dacă continuăm să ne urâm atât între noi?

Desigur, atitudinea populației maghiare nu este una de lăudat, însă lansând astfel de afirmații, mai ales dacă te numești Băsescu și ai o oareșce prestanță, nu face decât să întărească ura pe care oamenii o au unii față de ceilalți.

#News