Unu din doi români este obez sau supraponderal

Până în 2035, procentul va ajunge la 75%

Obezitate
Obezitate

În România, jumătate din populaţie este obeză sau supraponderală. Datele arată că fenomenul creşte alarmant şi în rândul copiilor, potrivit g4media.ro.

Strict în privinţa obezităţii, potrivit statisticilor, în ţara noastră, gradul acestei afecţiuni va creşte la 35% din populaţia adultă până în 2035.

Luni a fost marcată în toată lumea Ziua mondială a obezităţii, fiind organizată o conferinţă la Facultatea de Medicină „Carol Davila” din Capitală. Acolo s-a vorbit, între altele, şi despre riscurile pe care le poate reprezenta obezitatea – boli cardiovasculare sau diabet zaharat. Preşedintele Comisiei de cardiologie din cadrul Ministerului Sănătăţii, profesor dr. Dragoş Vinereanu a declarat: „În această populaţie de subiecţi aşa-zişi sănătoşi, care credeţi că este prevalenţa reală în România, din datele pe care le avem din acest program a obezităţii, ceea ce numim supraponderali? Trei pătrimi! 75%, deci, cu alte cuvinte, batem viitorul.”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că este esenţial să avem un plan de ţară de combatere a obezităţii împreună cu Ministerul Educaţiei.

„Schimbarea comportamentală, care este esenţială în combaterea obezităţii şi de schimbare a trendului acesta rapid de creştere a numărului de copii şi de tineri hiperponderali sau obezi nu se poate face decât prin educaţie.”, a declarat Alexandru Rafila.

Bărbat din Iași, obligat să poarte brăţară de supraveghere