PSD

Social-democrații se află într-o ședință de partid, iar principalul subiect al zilei este legat de alegerile locale din București, în urma scandalului apărut la Sectorul 1. Liderul Marcel Ciolacu a anunțat că va face plângere la Parchet, după ce au apărut imaginile cu presupusele fraude electorale. Joi noaptea, atât Ciolacu cât și Gabriela Firea au cerut anularea și repetarea alegerilor.

„Sunt zeci de încălcări. Am şi spus, aceste decizii au fost luate de preşedinte. Cum se poate într-o cameră să fie observatori numai de la un partid politic şi candidatul unui partid politic şi preşedintele Biroului Electoral. Ei ce au făcut acolo? Să ne explice. Am înţeles că a fost o renumărare, să ne arate procesul-verbal de renumărare semnat de către toţi membrii Biroului Electoral”, a afirmat liderul PSD.

Totodată, candidatul PSD pentru Primăria Sectorului 1, Daniel Tudorache, a anunțat deja că va depune la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a scrutinului de duminică. Tudorache susține că trebuie repetate alegerile atât pentru primăria de sector, cât și pentru Primăria Capitalei.

Potrivit exit-poll-ului realizat duminică seară, câștigător în Sectorul 1 a fost declarat candidatul alianței USR PLUS, Clotilde Armand.

Citește și: Alegeri Sectorul 1. Fraudarea de la miezul nopții

#News