Angajati
Angajati. Sursa foto: walll street ro

IMM-urile nu vor putea suporta majorarea salariului minim la 3.000 lei, de la 1 ianuarie, a declarat Sterică Fudulea, secretarul general al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), potrivit economedia.ro.

Acesta propune că măsura să intre în vigoare de la 1 mai, și nu de la 1 ianuarie

 „Dacă discutăm de cei mici, IMM-urile probabil că nu o să supraviețuiască dacă va fi 1 ianuarie. Să ieșim din iarnă și să vedem câți mai suntem. (Măsura ar trebui aplicată – n.r.) probabil că nu mai devreme de 1 mai la anul astfel încât să vedem cum ieșim din iarnă și care vor fi măsurile pentru temperarea prețului la energie și ar trebui să vină la pachet cu niște programe pentru eficientizarea consumului energetic, dar și programe pentru dezvoltarea mediului de afaceri”, a declarat Sterică Fudulea.

Ministrul Muncii, Marius PSD, a anunțat că PSD propune creșterea salariului minim brut, de anul viitor, la 3.000 lei, de la 2.550 lei în prezent

Potrivit acestuia, 2.800 lei vor fi taxați,  în timp ce 200 lei rămân în continuare netaxați.

 Potrivit CNIPMMR , guvernul ar trebui să facă o analiză privind varianta de creștere a salariului minim pe economie existenta pentru construcțîi și pentru industria alimentară. Potrivit reprezentantul CNIPMMR, oamenii de afaceri și statul ar trebui să rediscute tot ceea ce înseamnă contributivitatea, pentru ca să nu mai existe o contributivitate atât de mare pe forța de muncă. 

„Angajatul face jumate-jumate cu statul. Noi venim cu propuneri astfel încât să supraviețuim cu toții: eficientizarea cheltuielilor banilor publici, eficientizarea cheltuielilor bugetare astfel încât statul să se descurce cu banii pe care îi are. Mediul de afaceri își eficientizează costurile și cheltuielile prin diminuarea profitului pentru a plăti ceva în plus la salariul angajatului, în același timp cu noi programe de finanțare sau urgentarea programelor de finanțare existente și anunțate”, mai precizează Sterică Fudulea.

Confederația Patronală Concordia, care reunește peste 2.000 de firme, a transmis că mediul de afaceri înțelege nevoia creșterii salariului minim și va discuta cu Guvernul, dar multe dintre firmele care plătesc salariul minim sunt „cu apa până la gât” din cauza costurilor cu energia și materiile prime, au pierderi.

Tuburile cu frișcă cumpărate de minori doar cu buletinul, în New York