Diamant de milioane de dolari, scos la licitație

Este vorba despre un diamant roz, denumit „Williamson Pink Star”.

Un diamant roz excepţional, care ar avea unul dintre cele mai înalte grade de puritate din lume, ar putea fi vândut cu peste 21 de milioane de dolari în cadrul unei licitaţii ce se va desfășura în luna octombrie la Hong Kong, potrivit .g4media.ro. Licitația va fi organizată de casa Sotheby’s, diamantul cu 11,15 carate fiind tăiat în formă de „pernă”.

Acesta a fost numit „Williamson Pink Star”, drept omagiu faţă de alte două diamante roz

 Unul dintre acestea este „CTF Pink Star”, un diamant oval de 50,6 carate, vândut la licitaţie cu suma  de 71,2 milioane de dolari în 2017. Înainte de ziua licitaţiei din Hong Kong, diamantul „Williamson Pink Star” va fi prezentat publicului cu ocazia unui turneu de prezentare în Dubai, Singapore şi Taipei.„Diamantele roz sunt excepţional de rare în natură”, a declarat Kristian Spofforth, directorul departamentului de bijuterii din cadrul casei Sotheby’s.

Celălalt diamant se numește„Williamson”, de 23,6 carate, oferit reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii drept cadou de nuntă de geologul canadian John Thorburn Williamson

Nestemata a fost descoperită într-o mină din Tanzania, la fel ca și diamantul „Williamson Pink Star”.„La acest lucru adăugaţi o serie de factori suplimentari, precum faptul că are peste 10 carate, nu prezintă niciun defect intern („flowless”) şi este de Tip IIA, şi veţi obţine astfel imaginea de ansamblu”, a adăugat specialistul britanic.Nestematele colorate  sunt foarte apreciate de colecţionarii bogaţi. Kristian Spofforth se aşteaptă la multe oferte pentru acest diamant roz, scos la vânzare în cadrul licitaţiei ce va avea loc în dată de 5 octombrie.

Oamenii care dorm puțin sunt mai egoiști și mai antisociali