Românii vor  putea beneficia de vouchere în valoare de 200 de lei pentru a-și schimba becurile

Guvernul va lansa programul Rabla pentru becuri.

Românii vor putea primi un singur voucher în cadrul unei sesiuni de înscriere în cadrul programului Rabla pentru becuri, potrivit romaniatv.net.

Valoarea tichetului social este de 200 de lei

Astfel, aceştia vor primi tichetele de 200 de lei la cumpărarea a cel puţin unui bec cu led, dacă vor preda un număr echivalent de becuri convenţionale. Pentru a intra în vigoare, proiectul de ordin trebuie semnat de ministrul Mediului şi apoi să fie publicat în Monitorul Oficial. Proiectul de ordin pentru aprobarea Ghidului de finanţare a Programului Rabla pentru becuri a fost publicat de AFM pe site-ul instituţiei.

Potrivit Administraţiei Fondului pentru Mediu, românii care îşi vor schimba becurile vechi, mari consumatoare de energie, cu becuri led vor primi un voucher în valoare de 200 de lei.

Care este scopul programului Rabla pentru becuri

Noul program are scopul de a reduce consumul de energie şi emisiile de gaze cu efect de seră în locuinţe, pentru consumatorii casnici, fiind finanţat din veniturile obținute din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră încasate la Fondul pentru mediu, în limita creditelor de angajament şi bugetare prevăzute cu această destinaţie prin bugetul anual al Fondului pentru mediu, aprobat conform legii, în baza contractelor de decontare şi documentelor justificative ale persoanelor fizice beneficiare.

Pentru a beneficia de finanţare, românii trebuie să îndeplinească o serie de condiţii, și anume să aibă un buletin sau carte de identitate valabilă în momentul înscrierii în program, să aibă domiciliul în România, să nu aibă obligaţii restante la bugetul de stat şi la bugetul local, conform legislaţiei naţionale în vigoare, la data achiziţionării becurilor cu led. De asemenea, solicitantul trebuie să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi în momentul înscrierii în aplicaţia informatică, să predea comerciantului, în momentul achiziţionării becurilor cu led, un număr echivalent de becuri convenţionale, să-si dea acordul cu privire la prelucrarea de către AFM a tuturor datelor şi informaţiilor furnizate, precum şi cu privire la transmiterea acestora către terţe instituţii sau persoane juridice în vederea verificării îndeplinirii tuturor obligaţiilor şi clauzelor prevăzute în ghid sau în scopul elaborării de situaţii şi statistici.

Care este ceaiul pe care regele Charles îl bea în fiecare dimineață