Tuburile cu frișcă cumpărate de minori doar cu buletinul, în New York

Decizia a fost luată pentru evitarea folosirii acestora în loc de droguri de către adolescenţi.

 Începând de luni, spray-urile cu frişcă nu mai pot fi cumpărate în New York, SUA, de către persoanele care au vârstă mai mică de 21 de ani, amenzile pentru vânzarea tuburilor respective fiind de 250 de dolari, potrivit gandul.ro. Cine vrea să cumpere o doză de frişcă va trebui să prezinte un document de identitate valabil prin care să demonstreze că are peste 21 de ani, la fel ca şi în cazul băuturilor alcoolice şi al tutunului.

Decizia a fost luată pentru evitarea folosirii acestora în loc de droguri de către adolescenţi, care inhalează protoxidul de azot din recipiente.

Deși legea a fost adoptată anul trecut, aceasta a intrat în vigoare pe data de 29 august, comercianții care vând aceste recipiente tinerilor minorilor sub 21 de ani riscănd o amendă de 250 de dolari sau 500 de dolari, dacă recidivează.

Protoxidul de azot este cunoscut şi sub denumirea de „gaz ilariant”, fiind folosit pentru menţinerea consistenţei acestui produs de patiserie, putând fi extras separat. Substanța oferă o senzaţie de euforie de scurtă durată, gazul ilariant provocând hipotensiune arterială, leşinuri, pierderi de memorie şi chiar psihoză, dacă este folosit constant.

Senatorul democrat Joseph Addabbo este cel care a promovat legea, acesta constatând că inhalarea de către adolescenţi a gazului din recipientele de frişcă era un obicei foarte răspândit.

Rusia oprește furnizarea gazelor naturale către Franța