Batrini
Batrini. Sursa foto" Pikist.ro

 Demers inedit pentru îngrijirea bătrânilor în Japonia. Conducerea unui cămin de bătrâni vrea să apeleze la ajutorul bebelușilor și copiilor cu vârsta sub patru ani pentru a sta cu aceștia și pentru a-i înveseli, potrivit ziare.com.

Ce vor primi bebelușii și copiii care au grijă de bătrâni

În schimbul acestui serviciu, ei vor primi scutece și lapte praf, trebuind să le ridice moralul celor peste 100 de vârstnici, cei mai mulți octogenari. Conducerea căminului din Kitakyushu, situat în sud-vestul Japoniei, a anunțat că părinţii sau tutorii micuților trebuie să semneze un contract care prevede că ei pot veni la muncă atunci când doresc. Atunci când le este foame, somn sau ”oricând doresc”, copiii pot lua pauză, potrivit contractului.

După publicarea anunțului, au fost înscriși peste 30 de copii care doresc să aibă grijă de bătrâni

”Doar simplul fapt că-i văd pe bebeluşi îi face pe rezidenţii noştri să zâmbească. Nu există un registru al sarcinilor sau ceva de genul acesta”, a declarat Kimie Gondo, directoarea azilului de bătrâni.

Anunțul cu mesajul ”Angajăm!”, pus pe peretele căminului, informează că cei mici vor primi în schimbul serviciilor lor scutece şi lapte praf. Copiii și bebelușii vor trebui să se plimbe prin căminul de bătrâni împreună cu părinţii sau tutorii lor, se precizează în oferta de angajare. ”Copiii stau tot timpul cu mamele lor. Este ca şi cum s-ar duce la plimbare într-un parc”, a adăugat Kimie Gondo.

Tinerii din Japonia, încurajați să consume băuturi alcoolice