Trei medici au fost declarați nevinovați de un tribunal din Belgia, ei fiind acuzați de otrăvirea ilegală a unei femei pe care au asistat-o să-și termine viața. În Belgia, eutanasia a devenit legală în 2002, dar în anumite condiții.

Surorile dar și avocații decedatei au susținut, în timpul procesului, că femeia dorea să moară din cauza unei relații eșuate , și nu a unei „tulburări incurabile”, așa cum prevede legea de eutanasie din Belgia.

Cei trei medici, achitați în aplauzele asistenței

Jurații din Ghent au decis achitarea medicilor, în aplauzele celor prezenți în sală. Inculpații declarați nevinovați vineri au fost Joris Van Hove, medicul care a administrat injecția letală, fostul medic Nys Frank D și psihiatrul Lieve Thienpont.

Eutanasia a devenit legală în Belgia în 2002, dar în anumite condiții. Magistrații au decis că, în cazul lui Joris Van Hove, „a existat o îndoială rezonabilă… și dacă există îndoieli rezonabile, este în beneficiul acuzatului”, potrivit presei flamande.

Frank D. a fost achitat deoarece nu a știut că eutanasia va fi efectuată în ziua respectivă. „Desigur că sunt fericit, au fost ani grei pentru toată lumea și nimeni nu a câștigat cu adevărat în acest caz. Voi dormi bine în această seară”, a declarat medicul Van Hove presei locale.

Aflati cum elevii vor putea trimite profesorii isterici in fata unei comisii de medici

Pacienta eutanasiată, probleme psihice grave

Femeia, în vârstă de 38 de ani ,a avut o copilărie cu probleme psihiatrice severe. Ea a încercat să-și ia viața încă de când era mai tânără.

Surorile ei, Lotte și Sophie, au susținut că nu era incurabil bolnavă, așa cum prevede legea belgiană, ci era marcată emoțional în urma unei relații rupte. Nu a beneficiat de un tratament psihiatric timp de 15 ani și i s-a pus un diagnostic de autism înainte de moartea sa, pentru care nu a fost încă tratată, au spus ele.

#News #Libertate