Gravidă din județul Vaslui ajutată de o asistentă să nască acasă

Ambulanța trimisă la gravidă a rămas blocată în zăpadă pe drum

Ambulanta
Ambulanta sursa foto pixabay

O gravidă din Măscurei, județul Vaslui, a născut acasă în timpul nopții ajutată de o asistentă de la Ambulanță, care a ajuns la ea cu o mașină off-road. Ambulanța trimisă la caz a rămas blocată în zăpadă pe drum. Asistenta s-a dus la ea cu o mașină a primarului, potrivit digi24.ro.

În urma unei acţiuni care a durat opt ore, nou-născutul şi mama au fost duşi la spital. Potrivit autorităţilor, salvarea solicitată a rămas blocată în zăpadă pe raza comunei Pogana, în timp ce se deplasa spre localitatea Măscurei.

 Medicii au fost sesizați la 112, puțin după miezul nopții, că o gravidă din localitatea Măscurei urmează să nască. O ambulanţă SAJ a plecat spre ea, dar la ieşirea din localitatea Pogana, echipajul medical a rămas blocat. În urma discuţiei cu autorităţile locale s-a hotărât trimiterea unei şenilate (UTV) de la Detaşamentul Vaslui. Până la ajungerea acestuia, asistenta SAJ a mers la gravidă cu un autoturism off-road al primarului din comuna Pogana, asistând naşterea la domiciliu.

 La întoarcere, echipajul SAJ şi echipajul ISU au rămas blocate din cauza altor mașini care nu au mai putut înainta. 

S-a luat legătura cu autoritățile de la Drumurile Judeţene care au trimis două echipaje, din care unul s-a blocat în şanţ, iar celălalt nu a reuşit să facă faţă zăpezii, a relatat SAJ Vaslui. Mama şi nou-născutul au ajuns în ambulanţa SAJ, şenilata neputând asigura condiţii pentru transportul bebeluşului pe distanţă mare. Nou-născutul a fost transportat la Spitalul de Urgenţă „Elena Beldiman” Bârlad. Femeia a rămas la o ambulanţă înzăpezită, până când a fost deblocat drumul de utilajele de deszăpezire. 

Marţi dimineaţă, în jurul orei 8:30, ambulanţa cu femeia care a născut a ajuns la spital.

Intervenţia în acest caz a durat aproximativ opt ore.  Este a doua situaţie în ultimele ore care o ambulanţă rămâne înzăpezită pe drumurile din Vaslui. Luni seară, o autosanitară a rămas blocată pe un drum în timp ce intervenea pentru a prelua o tânără în vârstă de 18 ani, cu sarcină la termen. În acel caz, ambulanţa a reuşit să o preia pe femeie după o intervenţie care a durat patru ore. Mai multe drumuri din judeţ sunt închise circulaţiei din cauza ninsorii şi a viscolului puternic. O elevă din Vâlcea a venit cu o sticlă cu vin pe care le-a dat-o să bea prietenilor în pauză, în curtea școlii