Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Deși pare o poveste cu conotații biblice, ploaia cu pește reprezintă un fenomen cât se poate de real.

Cu toate că are loc rar și doar în anumite regiuni ale lumii, cercetătorii au ținut să explice fenomenul.

Este un fenomen foarte rar, dar ocazional poți avea averse de ploaie care poartă cu ele pești sau broaște mici”, a declarat un purtător de cuvânt al Serviciului Meteorologic din Marea Britanie, potrivit IFL Science.

”Ploaia cu animale” a fost explicată de cercetători

Pe scurt, resturile sau, în acest caz, pești sau broaște mici, pot fi capturate ca parte a unui curent ascendent în timpul formării furtunilor. Ar trebui să fie un curent ascendent deosebit de puternic, în timp ce se dezvoltă peste un râu sau lângă mare, pentru ca orice pește mic sau broască să fie transportată cu acesta, dar se știe că se întâmplă.

Statul american Texas a experimentat propria ploaie de animale la sfârșitul anului 2021,

În acel an, locuitorii din Texarkana s-au trezit cu adevărate  ”averse piscicole”. Apelând la rețelele de socializare, oamenii și-au povestit experiențele, povestind despre ”ploaia cu pește”.

Nu doar peștii ”cad din cer”

Totuși, fenomenul ploii cu animale nu este dedicat exclusiv peștilor, deoarece Biblioteca Congresului din SUA (LOC) spune că s-au făcut rapoarte similare despre animale care plouă din cer cu referire la broaște. Fiind la fel de mici ca dimensiuni, amfibienii iubitori de apă sunt, de asemenea, capabili să fie duși în aer de rafale puternice și să se alăture picăturilor de apă.

Atunci când au apărut în Dubuque, Iowa, pe 16 iunie 1882, oamenii de știință au speculat că broaștele mici au fost ridicate de un curent ascendent puternic și înghețate în grindină în aerul rece deasupra suprafeței pământului”, potrivit LOC.

Deși nimeni nu a fost martor la un curent ascendent care ridică broaște de la sol, teoria este plauzibilă din punct de vedere științific, deoarece curenții ascendenți ridică în mod regulat resturi ușoare și le transportă la distanțe considerabile”, conform LOC.

Adaptare IFL Science