Un șofer ucrainean băut și drogat a condus haotic o cisternă plină cu gaz lichefiat

El a fost oprit, pe Autostrada A2, de polițiștii de Brigăzii Autostrăzi

Sofer
Sofer sursa foto pixabay

Un șofer ucrainean, care s-a urcat beat și drogat, la volanul unei cisterne pline cu 20 de tone de combustibil, a fost oprit la timp de polițiștii de Brigăzii Autostrăzi, potrivit ziare.com. La data de 25 octombrie 2023, ora 21.18, polițiștii Brigăzii Autostrăzi a fost sesizat, prin 2 apeluri 112, despre faptul că o cisternă, înmatriculată în Ucraina, circulă haotic pe Autostrada A2, pe sensul de mers către București.

 Din informațiile primite în timp real de la apelanți, cu privire la poziția vehicului, polițiștii au reușit interceptarea acestuia pe autostrada, la kilometru 135, în zona municipiului Fetești, județul Ialomița. Conducătorul auto a fost identificat ca fiind un bărbat, de 44 de ani, cetățean ucrainean”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. Cisterna respectivă este destinată transportului de gaz petrolier lichefiat, iar, la momentul depistării, aceasta era încărcată cu 19,61 tone de combustibil. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substante. Totodată, polițiștii au dispus măsura reținerii conducătorului auto, pentru 24 de ore, iar, în cursul acestei zilei, va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fetești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Minore din București și Călărași, obligate să se prostitueze