Sursa foto: Wisconsin Public Radio

De luni bune, Statele Unite au fost zguduite de atacuri sângeroase, iar politicienii tot amână o reglementare a situației armelor de foc, scrie Reuters.

Președintele american, Joe Biden, a anunțat că America este „înecată în arme de război” și are de gând să interzică armele de asalt.

„Sunt hotărât să interzic aceste arme din nou. Nu mă voi opri până facem acest lucru. Armele de asalt trebuie să fie interzise. Ele au fost interzise. Sunt decis să interzic din nou aceste arme şi încărcătoarele cu capacitate mare”, a precizat Biden.

În 2020, peste 40 de mii de americani au murit din cauza atacurilor cu arme

Totodată, Joe Biden a amintit că susține al doilea amendament din Constituția Statelor Unite, prin care cetățenii au dreptul să poartă armă. Cu toate acestea, liderul de la Casa Albă a spus clar că dreptul de a purta arme nu „este un drept absolut de a-i domina pe toți ceilalți.”

Reamintim că în urmă cu două luni, 19 copii au fost uciși într-un atac cu arme de fac, tragicul eveniment având loc în Texas. Mai mult, chiar de Ziua Independenței, un bărbat a ucis șapte persoane la o paradă într-o suburbie din Chicago.

Atacatorul și-a cumpărat arma de asalt în mod legat, chiar se știa că își amenințase pe cei din familie că îi va omorî.

Zeci de ONG-uri care militează împotriva violenței comise de arme de foc au cerut creșterea limitei de vârstă pentru cumpărarea unor arme și interzicerea folosirii de încărcătoare cu o capacitate mare.

Din cauza absenței unei legi care să impună verificarea antecedentelor pentru toate vânzările de arme din Statele Unite, multe persoane care nu ar avea dreptul să poartă armă își pot cumpăra, cu ușurință, de la vânzători ce nu au licență.

De asemenea, în ultimii 12 ani, 362 de copii și adolescenți și-au găsit sfârșitul din cauza atacurilor cu arme de asalt, scrie everytownresearch.org.  

Citește și articolul: Joe Biden: „Este nevoie de o alianță globală pentru a face față unor crize precum războiul din Ucraina”