Joe Biden a declarat, la finalul întâlnirii cu omologul său din Coreea de Sud, că este nevoie de o alianță globală, în contextul în care războiul din Ucraina afectează  întreaga lume.

Cei doi șefi de stat au mers la cimitirul național, unde s-au recules la mormintele soldaților, căzuți pe câmpul de luptă în războiul din Coreea. După întâlnirea de la Seul, Biden va merge în Japonia, un alt aliat important al Stelor Unite.

Președintele american a spus că acest război, ce durează de aproape 90 de zile, nu are consecințe doar asupra Europei, ci „este un atac împotriva democraţiei şi principiilor fundamentale ale suveranităţii şi integrităţii teritoriale.”

Ucraina rezistă atacurilor rusești. Putin vrea cu orice preț să cucerească teritorii importante

„Cred cu adevărat că suntem într-un moment de referinţă din istoria mondială. Totul se schimbă atât de rapid, încât cred că vom mai vedea astfel de lucruri, vorbim de o competiţie între democraţii şi autocraţii”, a spus liderul de la Casa Alba, potrivit Digi24.

Totodată, Biden a amintit că există o mulțime de lucruri ce decid „dacă o democrație poate să fie sprijinită sau nu în mijlocul acestor schimbări” cu care lumea se confruntă.

„Amândoi (Joe Biden şi preşedintele sud-coreean, n.red.) am convenit că trebuie sprijinită şi că împreună putem juca un rol important în îndeplinirea acestei sarcini”, a mai spus președintele american.

Reamintim că un membru al echipei de securitate a lui Joe Biden a fost arestat în Seul după ce ar fi agresat, fiind sub influența băuturilor alcoolice, un cetățean. Incidentul s-ar fi petrecut cu o zi înainte de venirea președintelui Statelor Unite în Coreea, în cadrul turneului asiatic al acestuia.

Citește și articolul: Averea președintelui american Joe Biden. Câți bani a făcut anul trecut