Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Un startup care poartă numele elementar de Air Company sau Compania Aerului produce o vodcă obținută din emisiile de dioxid de carbon, un concept futuristic pentru o nouă băutură.

Aceasta te poate și îmbăta, dar te poate face să te simți și puțin mai bine în legătură cu mediul, arată publicația Futurism.

Compania se folosește de emisiile de carbon ale industriilor care eliberează în aer acest gaz pentru a-l transforma în diferite băuturi, printre care și vodcă, parfum și dezinfectant

Este evident mult mai bine pentru planetă pentru că eliminăm din dioxidul de carbon cu fiecare sticlă pe care o producem”, a spus pentru CNBC Gregory Constantine, co-fondator și director la Air Company.

Proiectul cu băuturi alcoolice reprezintă o ipostază a unui trend mult mai amplu care presupune capturarea carbonului și folosirea acestuia pentru a produce diferite produse – de la detergenți, la combustibil de rachetă.

Air Company folosește mai întâi electroliza pentru a separa hidrogenul și oxigenul de apă, care mai apoi este transformată în etanol folosindu-se ”un reactor de conversie a carbonului”, mai indică Futurism.

Prețul acestei băuturi este de 65 de dolari

O sticlă de 750 de mililitri de Air Vodka costă în jur de 65 de dolari, ceea ce poate fi mai scump decât ai putea fi obișnuit să plătești pentru o sticlă de vodcă. Totuși, vodca obținută din emisii de carbon pare a fi o idee extrem de bună.

Air Company caută să-și extindă lanțul de producție și să creeze o varietate mai mare de produse bazate pe emisiile de carbon.

Vodca pentru noi este ca o poartă spre alte produse care să aibă o aplicabilitate industrială”, mai precizează Gregory Constantine.