Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Europenii vor consuma o cantitate mai marte de alcool, în anii care vor veni.

Acest consum ar reprezenta o urmare a crizei economice de după pandemia de COVID, avertizează Organizația Mondială a Sănătății.

Consumul de băuturi alcoolice în Europa a scăzut în primul an al pandemiei, arată un raport al Organizației Mondiale a Sănătății.

Din cauza restricţiilor impuse la începutul pandemiei cu coronavirus, oamenii au consumat băuturi alcoolice mai mult acasă decât în baruri și restaurante, așa cum făceau înainte de COVID.

Dependenţa de alcool este strâns legată de problemele financiare cu care tot mai mulţi oameni au ajuns să se confrunte

Dar toate acestea ar urma să se schimbe pe măsură ce ne confruntăm cu tot mai multe probleme economice” , estimează OMS.

În următorii ani, organizația se așteaptă să existe o creștere a consumului de alcool pe continent, în special în rândul bărbaților și a persoanelor cu venituri mici, arată Radio Eco Natura.

Se preconizează o creştere a consumului de băuturi alcoolice în Europa, creştere care are la bază şi depresia

Este motivul pentru care OMS lansează un nou avertisment, explicând că europenii trebuie să se concentreze pe rezolvarea problemelor care ţin de sănătatea mintală.

Organizația Mondială a Sănătății le recomandă țărilor europene să se concentreze mai mult pe sănătate decât înainte de pandemia de coronavirus.

Suntem într-un moment de cotitură, în care trebuie să ne concentrăm, între altele, pe problemele de sănătate mintală, obezitate în rândul copiilor și ratele mari de infectare HIV”, au atras atenţia reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.