Timp de două luni de zile, locuitorii orașului Shanghai s-au confruntat cu restricții severe COVID, iar milioane de oameni au avut de suferit din această cauză.

Astăzi, 22 mai, autoritățile chineze au anunțat că o parte din cea mai lungă rețea de metrou din lume s-a redeschis, iar săptămâna viitoare vor fi ridicate alte restricții impuse în urmă cu două luni.

Mai exact, patru din cele 20 de linii s-au redeschis, precum și peste 270 de rute de autobuz. Trenurile vor circula la un interval de 20 de minute față de celălalt pentru ore limitate, iar navetiștii vor fi obligați să prezinte rezultatele negative ale testelor PCR efectuate în urmă cu 48 de ore.

Sistemul de metrou de 800 km al Shanghaiului a înregistrat o medie de 7,7 milioane de călătorii pe zi

După două luni în care majoritatea cetățenilor au fost obligați să respecte măsurile severe impuse de autoritățile chineze, din 1 iunie, viața va reveni la normal în aproape zonele orașului.

Cu doar câteva zile în urmă s-au redeschis magazinele și piețele en-gros, iar oamenii au putut să iasă din casele lor.

Cu toate acestea, în cel mai important cartier din oraș, Jingan, magazinele vor rămâne închise, iar locuitorii vor fi supuși la testarea în masă de către autorități. Mai mult, vor fi suspendate și permisele de ieșire care le permiteau locuitorilor să iasă din case pentru plimbări scurte.

Și în districtul Hongkou, autoritățile au anunțat acțiuni similare, aceștia anunțând că au în plan „consolidarea” măsurilor pentru prevenirea pandemiei de Covid-19. 

În urmă cu o zi, Shanghai a raportat sub 700 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, iar capitala Beijing a înregistrat 61 de cazuri.

Citește și articolul: China tratează coronavirusul cu plante medicinale și antigripale