Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

China se confruntă cu un nou val al pandemiei cu coronavirus.

În cursul săptămânii trecute, un lockdown a fost impus în Shanghai, cel mai populat oraș din China. Orașul are o populație de peste 26 de milioane de locuitori.

Măsurile autorităților împotriva răspândirii infecției cu coronavirus obligă aproape toți locuitorii să rămână în case.

Autoritățile din China împart locuitorilor milioane de cutii de medicamente tradiționale chinezești

Alături de medicamentele tradiționale, a crescut cererea pentru plante medicinale și antigripale. Această cerere vine ca parte a eforturilor de combatere a celui mai mare focar COVID.

Capitala comercială a Chinei, aflată în lockdown, a raportat peste 17.000 de noi infecții cu COVID-19. Dintre aceste cazuri, 311 sunt simptomatice, precizează publicația Descoperă.ro.

Aproximativ 98% dintre pacienții infectați cu coronavirus din Shanghai au apelat la tratamente bazate pe medicina tradițională chineză

Confruntându-ne cu varianta Omicron, extrem de contagioasă, ar trebui să folosim medicina tradițională chineză, cât mai curând posibil. Astfel de tratamente au fost distribuite la mai mult de 21 de milioane de persoane”, a declarat Fang Min, președintele Spitalului Shuguang din oraș.

Pentru publicul larg, inclusiv pentru grupurile cu risc ridicat, administrarea tratamentului TCM (medicina tradițională chineză) atunci când epidemia este severă are un bun efect preventiv”, a mai adăugat acesta, în cadrul unei conferințe de presă, conform Sky News.