Sursa foto: Facebook/Mircea Cărtărescu
Sursa foto: Facebook/Mircea Cărtărescu

Cindy, pisica pierdută a scriitorului Mircea Cărtărescu, s-a întors acasă după trei săptămâni.

Scriitorul bucureștean este cunoscut pentru dragostea pe care o poartă față de felina sa, alegând să o pozeze și să publice imaginile pe contul de Facebook

Acesta a vorbit, în repetate rânduri, despre birmaneza pe care a găsit-o în stradă și a decis să o adopte. În timp, frumoasă felină cu ochi albaștri i-a devenit atât companion cât și o reală muză.

Pe Cindy-au găsit-o acum vreo patru ani, zăcând pe-un maidan, cu coastele-mpungând prin piele, atât de jegoasă încât nici nu-ți dădeai seama că e birmaneza”, explica scriitorul, în urmă cu câțiva ani.

Prozatorul și-a împărtășit bucuria regăsirii printr-un mesaj postat pe contul de Facebook

A dispărut de-acasă timp de trei săptămâni. Am crezut că am pierdut-o, după 15 ani de viață împreună. Și iată că într-o dimineață s-a întors! Am fost tare, tare bucuroși!”, se arată în textul publicat de scriitorul Mircea Cărtărescu pe contul de Facebook.

Mircea Cărtărescu este un poet, prozator, eseist, critic literar și jurnalist român

Este unul dintre cei mai premiați și traduși scriitori români ai perioadei post-comuniste, publicând peste 30 de volume, traduse în 23 de limbi.

De asemenea, Cărtărescu este unul dintre numele frecvent menționate pentru nominalizare la Premiul Nobel pentru literatură, fiind propus oficial, de două ori, de către Uniunea Scriitorilor din România.

În prezent, este membru al Uniunii Scriitorilor și al PEN România și profesor la Universitatea din București.