Captură video Youtube
Captură video Youtube

În timp ce traversa Craterul Jezero, roverul Perseverance de la NASA a observat ceva interesant, ascuns într-un mic bolovan.

La o inspecție mai atentă, echipa roverului marțian a putut confirma că nu a fost, de fapt, un semn de viață extraterestră, ci doar o bucată obișnuită de gunoi uman, despre care NASA crede că provine, ei bine, de la NASA

Echipa mea a observat ceva neașteptat”, a scris echipa lui Perseverance pe una dintre rețelele de socializare.

Este o bucată dintr-un scut termic. Cercetătorii cred că ar fi provenit din timpul amartizării din 2021”, au explicat oamenii de știință, potrivit Futurism.

Resturile spațiale s-au dovedit a fi o amenințare pentru astronauți, Pământ și, din ce în ce mai mult, pentru celelalte corpuri cerești din Sistemul Solar.

De asemenea, ele sunt o provocare tot mai mare cu care industriile din afara planetei au trebuit să se confrunte în anii recenți.

Gunoiul găsit de Perseverance pe Planeta Roșie nu este neapărat o surpriză

Cu toate acestea, echipa lui Perseverance are mai multe nelămuriri referitoare la locul în care a fost descoperit gunoiul.

Etapa de coborâre s-a realizat la aproximativ 2 kilometri distanță. A aterizat această bucată aici după aceea sau a fost adusă aici de vântul marțian?”, s-au întrebat cercetătorii din cadrul echipei lui Percy.

Deocamdată, nu există un plan de reducere, reutilizare și reciclare pe Planeta Roșie. Cu excepția cazului în care va fi luat din nou de vântul de pe Marte, acest gunoi cauzat de misiunea NASA va rămâne probabil în același loc pentru o bună perioadă de timp.