Sursa foto: Facebook/ Alfred Laurențiu

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, senatorul PSD Alfred Laurențiu a declarat că această creștere nejustificată a prețurilor la pompă creează probleme șoferilor particulari, profesioniștilor și companiilor acestora.

„Premierul a cerut, Ministerului Energiei și Ministerului de Finanțe o analiză, să verifice prețurile la carburanți și mai ales care sunt motivele acestei creșteri continue a prețurilor la carburanți. Guvernul trebuie să ia măsuri rapide pentru a pune capăt acestei creșteri de prețuri la carburanți, nejustificată”, a precizat Alfred Laurențiu.

Senatorul PSD, săgeți către Virgil Popescu, ministrul Energiei

Alfred Laurențiu a declarat că ministrul Energiei trebuie să propună urgent o soluție alternativă care să aibă ca finalitate oprirea creșterilor prețurilor de la pompă.

„Nu putem accepta această indiferență din partea Ministerului Energiei, și dacă PNL nu are o altă soluție decât cea propusă de PSD, va trebui în cel mai scurt timp să fie de acord cu introducerea pe o durată limitată de timp a prețului maximal”, a mai scris senatorul social-democrat.

Alfred Laurențiu a precizat că este nevoie de o plafonare a adaosului pe lanț, în prezent de 37% în care nu sunt incluse profit, transport, asigurări și se va accepta o marjă de profit de 5-10% pentru a aduce benzina, din nou, la 7 lei pe un termen limitat.

„Cert este că această creștere de prețuri este pur speculativă fără o legătură directă cu prețul materiei prime și cu costurile de producție”, a declarat senatorul PSD.

De asemenea, Alfred Laurențiu este de părere că soluția este de a limita temporar acest adaos comercial la un nivel care să reducă prețul la combustibil. „Guvernul trebuie să acționeze rapid”, a conchis senatorul social-democrat.

Citește și articolul: Alfred Laurențiu participă la cel de-al doilea Forum Parlamentar al Inițiativei celor Trei Mări (I3M)