Orașul plutitor din Maldive, paradis pentru turiști

Arhipelagul Maldive are peste 1.000 de insule foarte joase.

Un oraș cu restaurante, case, magazine și școli va fi ridicat în apele Oceanului Indian, la 10 minute cu barca de capitala Maldivelor, informează Digi24.

Noul oraș ce arată ca un creier uman va fi format din 5.000 de unități plutitoare și vor putea găzdui 20.000 de oameni.

Persoanele se vor putea muta în locuințele achiziționate începând din 2024, întregul oraș modern urmând să fie finalizat până în 2027.

Orașul plutitor, un avertisment privind creșterea nivelului apelor

Proiectul a fost conceput de dezvoltatorul imobiliar Dutch Docklands, în parteneriat cu guvernul Maldivelor.

Arhipelagul Maldive, cu peste 1.000 de insule foarte joase, riscă să fie înghițit de ocean din din cauza schimbărilor climatice, 80% din suprafața sa fiind la mai puțin de un metru deasupra nivelului apei.

Oamenii de știință trag un semnal de alarmă și preconizează că până la sfârșitul secolului, aproape întreaga țară ar putea fi scufundată.

Potrivit dezvoltatorului, noul oraș va pluti pe o lagună de 200 de hectare, spațiul oferit locuitorilor fiind mai generos decât cel din capitale Maldivelor, Male, ce este unul dintre cel mai dens oraș populat din lume, cu 200 de mii de locuitori într-o zonă de 8 kilometri pătrați.

Cei care au de gând să trăiască în orașul plutitor vor avea aceleași condiții ca într-un oraș uscat, iar prețul unei locuințe va începe de la 150 de mii de dolari pentru o garsonieră și 250 de mii de dolari pentru un apartament cu mai multe camere.

Citește și articolul: Preferințele românilor pentru Revelion 2021: Maldive, Dubai sau Egipt