Alfred Laurențiu participă la cel de-al doilea Forum Parlamentar al Inițiativei celor Trei Mări (I3M)

Iniţiativa celor Trei Mări reunește 12 state membre ale UE

Senatorul PSD Alfred Laurențiu a anunțat pe o rețea de socializare că în perioada 20-21 iunie va participa la cel de-al doilea Forum Parlamentar al Inițiativei celor Trei Mări (I3M), care va avea loc la Riga.

„La eveniment vor fi prezenți parlamentari din țările membre I3M, din țări partenere și din alte țări, pentru o dezbatere privind rolul și obiectivele I3M. Discuțiile vor fi structurate în trei paneluri tematice: securitate geopolitică și beneficii legate de infrastructură; aspecte economice ale I3M; oportunitățile transformării digitale în cadrul I3M”, a scris senatorul.

Senatorul social-democrat a amintit că Inițiativa celor Trei Mări reunește 12 state membre ale Uniunii Europene aflate între Marea Adriatică, Marea Baltică și Marea Neagră (Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Slovenia și Ungaria).

„I3M are ca obiectiv dezvoltarea economică în regiune, prin creșterea interconectivității în domeniile energiei, transporturilor și digital”, a mai spus Alfred Laurențiu.

Senatorul social-democrat a participat la începutul lunii iunie la cea de-a 9-a Sesiune Plenară a Adunării Parlamentare a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est, la Atena

Senatorul PSD a declarat, la începutul lunii iunie, că la finalul sesiunii plenare de la Atena a participat la reuniunea Comisiei generale pentru justiție, afaceri interne și cooperare în domeniul securității și a discutat cu președintele Parlamentului elen.

 „Nu in ultimul rând doresc să menționez că am avut o discuție foarte bună și constructivă cu președintele Parlamentului elen, domnul Constantine An. Tassoulas, legată de cooperarea foarte bună a României și Greciei la nivel parlamentar și guvernamental și totodată despre eforturile pe care trebuie să le facem în perioada următoare, la nivel european, pentru a putea să trecem cu bine peste criza energetică, economică și de securitate cu care ne confruntăm”, a spus în acea perioadă  Alfred Laurențiu.

Citește și articolul: Alfred Laurențiu a participat la cea de-a 9-a Sesiune Plenară a Adunării Parlamentare a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est