FOTO facebook
FOTO facebook

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, vineri, că stadionul Arena Națională găzduiește centrul TELVERDE Covid-19, în perioada epidemiei de COVID-19.

Arena Națională, utilă în criza de COVID-19

”Arena Nationala, utila in timpul pandemiei! Venim din nou în sprijinul cetatenilor si prin suportul logistic oferit institutiilor din prima linie. Astfel, serviciul telefonic TELVERDE Covid 19 al Ministerului Sănătății funcționează în prezent într-un spațiu de peste 500mp, pus la dispoziție de Primăria Capitalei.

Operatorii acestui serviciu au fost relocați în cadrul Arenei Naționale, Sălile Media Working 1 și Media Working 2.

Aici beneficiază de infrastructură tehnică, materiale necesare pentru buna desfășurare a activității, utilități, servicii de curățenie, parcare, dar și de un autobuz STB dedicat preluării angajaților Ministerului Sănătății, pe ruta Piața Unirii-Arena Națională.

Locația este utilizată de aproximativ 200 persoane, organizate pe 4 ture (24/7), coordonate de Institutul Național de Sănătate Publică.

Citește și Firea dezvăluie ce ne omoară mai tare decât coronavirusul

Vom continua să răspundem rapid oricărei solicitări a autorităților publice centrale, colaborarea și promptitudinea sunt vitale în această perioadă.”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Când începe testarea în București

Testarea pentru depistarea COVID-19 în București va începe luni, 30 martie, primăria Capitalei fiind cea care a achiziționat 4.000 de teste, iar primăriile de sector câte 1.000, a anunțat, joi, primarul general Gabriela Firea.

Vor fi făcute două teste, unul pentru a detecta eventuala prezență a Covid-19 la momentul testării, iar unul pentru decelarea anticorpilor, pentru a vedea câte persoane au avut deja infecția.

Rezultatele vor fi obţinute în 15-30 de minute şi vor fi transmise prin SMS persoanelor respective.

#NEWS