Prețul unei călătorii, dublu. Actualul tarif nu a mai fost modificat de 11 ani. Societatea de Transport Bucureşti (STB) ar vrea ca tariful pentru călătoriile cu autobuzele, tramvaiele și troleibuzele din Capitală să fie dublat, astfel încât un bilet să coste 2,5 lei.

Prețul unei călătorii, dublu. Actualul tarif nu a mai fost modificat de 11 ani

„Este o propunere pe care noi am făcut-o de mai mult timp, având în vedere investițiile pe care STB le-a făcut în ultima perioadă.

Este o propunere de dublare a tarifului, la 2,5 lei, făcută în urma unor studii de piață”, a explicat directorul general al Societății de Transport, Andrei Creci.

Care sunt motivele dublării prețului unui bilet

El susţine că veniturile lunare ale societăţii din majorarea titlului de călătorie ar putea creşte cu 6-7 milioane de lei. Directorul general al STB a mai vorbit în interviu despre planul de investiţii pentru 2020, care vizează, printre altele, achiziţionarea a 40 de tramvaie de 18 metri, în contextul unui deficit acut de astfel de mijloace de transport la nivelul Capitalei, despre producţia de tramvaie la Uzinele URAC, dar şi despre transformarea unor autobuze vechi de 15 ani, în autobuze Euro 6, pe gaz natural comprimat, care vor avea un „consum mult mai mic şi noxe mult mai puţine”.

Citește și Violeta Alexandru, dezvăluire ce aruncă în aer alegerile locale

Decizia majorării tarifelor aparține, însă, Primăriei Capitalei.

În prezent, un bilet de transport în București costa 1,3 lei, tarif care a rămas neschimbat de 11 ani.

#NEWS