Control al Corpului de Control al Ministerului Familiei la DGASPC Sector 4

Există suspiciuni privind existența unei rețele de prostituție în Sectorul 4, presupus condusă de un angajat al DGASPC, mai multe fete dintr-un centru de tip familial fiind violate și abuzate sexual.

Copil Abuzat
Copil Abuzat

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, NataliaElena Intotero, și președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Rareș-Petru Achiriloaie, vor dispune trimiterea echipelor Corpului de Control la DGASPC Sector 4. Scopul acestei acțiuni este verificarea modului în care au fost respectate procedurile și prevederile legale în domeniul protecției drepturilor copilului, potrivit stiripesurse.ro.

Există suspiciuni privind existența unei rețele de prostituție în Sectorul 4, presupus condusă de un angajat al DGASPC, mai multe fete dintr-un centru de tip familial fiind violate și abuzate sexual.

„Din acţiunea de control vor face parte reprezentaţi ai Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie”, mai arată comunicatul de presă al Ministerului Familiei. Ministerul Familiei precizează că, potrivit celor comunicate public de către Primăria Sectorului 4, autoritatea locală a înaintat, din luna decembrie 2023, o sesizare către Secţia 15 Poliţie care, ulterior, a fost direcţionată către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) pentru investigarea situaţiei semnalate şi pentru dispunerea măsurilor legale în regim de urgenţa. Conform celor precizate de reprezentanţii Primăriei Sectorului 4, demersul a fost efectuat ca urmare a unor sesizări primite din interiorul DGASPC Sector 4, dar şi din partea unor reprezentanţi ai societăţii civile.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 4 au transmis, cu privire la existenţa unei reţele de prostituţie în Sectorul 4, condusă de un angajat al DGASPC şi mai multe fete care provin dintr-un centru de tip familial ar fi fost violate şi abuzate sexual în apartamente care ar aparţine acestei instituţii, că DGASPC Sector 4 a sesizat poliţia, din luna decembrie a anului trecut.

Sesizarea a fost direcţionată ulterior către DIIICOT pentru a investiga situaţia semnalată şi pentru a dispune măsurile legale în regim de urgenţă. Fostul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie Vişinel Bălan reclama, miercuri, existenţa unei reţele de prostituţie în Sectorul 4, care ar fi condusă de un angajat al DGASPC. Mai multe fete care provin dintr-un centru de tip familial ar fi fost violate şi abuzate sexual în apartamente care ar aparţine acestei instituţii.

Procesul lui Vlad Pascu, reluat cu o nouă judecătoare