Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un singur castor a lăsat fără acces la Internet mai multe orașe din nordul Columbiei Britanice, Canada, după ce a mestecat baza unui plop tremurător (Populus tremuloides).

Nici măcar nu este prima dată când un castor este acuzat că a întrerupt Internetul din nordul înghețat, indică Futurism.

În aprilie anul trecut, aproape 1.000 de clienți și-au pierdut accesul la Internet, timp de aproape o zi întreagă, după ce un alt castor a mestecat printr-un cablu diferit de fibră optică

La acea vreme, un purtător de cuvânt al furnizorului de servicii de Internet Telus a numit incidentul drept o „întorsătură bizară și unică de evenimente canadiene”.

De data aceasta, echipele de intervenție au descoperit urme de dinți în partea de jos a copacului doborât, făcându-i să creadă că animalul ar fi putut fi vinovat.

Este neobișnuit, dar se întâmplă din când în când”, a declarat Bob Gammer, un oficial de la operatorul provincial de electricitate BC Hydro. ”Cu siguranță nu m-aș îmbogăți dacă aș avea un ban pentru fiecare întrerupere cauzată de castor, dar se întâmplă”, a adăugat acesta.

Compania locală de utilități CityWest lucrează deja la o soluție permanentă pentru a se asigura că niciun castor nu va putea cauza vreodată acest gen de întreruperi

Planul este de a instala încă o linie de fibră optică pe fundul oceanului de-a lungul coastei Vancouver.

Deci, dacă un copac va cădea din nou, vom avea cu toții Internet prin linia care vine din ocean”, a declarat Lee Brain, primarul orașului din apropiere, Prince Rupert.