Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Fiecare alegere pe care o facem influențează, mai mult sau mai puțin, mediul înconjurător.

Un exemplu este și planificarea unei vacanțe, destinația, modalitatea prin care călătorim sau durata acelui concediu.

Asociația Mai Mult Verde: ”Turismul este clar în strânsă legătură cu mediul. Calitatea mediului este esențială pentru succesul turismului deoarece aceasta atrage oamenii și îi convinge să se întoarcă”

Ne bucurăm de apele calde și limpezi ale Mării Mediterane, însă tot aceasta este și cea mai poluată mare din Europa, unde zilnic ajung 730 de tone de plastic.  Cazarea turiștilor pune presiune pe resursele de apă, dar crește și consumul de electricitate. Oare e mai bine un city break? Din contră, impactul de mediu este mare din cauza emisiilor din transport concentrate pe o perioadă mai scurtă de timp”, precizează Asociația pentru protecția mediului.

Cum putem călători mai sustenabil?

  1. Planificăm vacanțele de lungă durată;
  2. Alegem un mijloc de transport sustenabil;
  3. Optăm pentru cicloturism sau drumeții;
  4. Practicăm slow turism sau ecoturism;
  5. Trăim și planificăm vacanțe mai simple.

Fiind responsabili și atenți, accentul este pus atât pe conservarea mediului natural, cât și pe protecția socială a comunităților și ne poate oferi niște experiențe inedite”, au transmis membrii Asociației Mai Mult Verde.

De asemenea, mai multe informații pot fi descoperite în noul curs pe care asociația l-a dezvoltat alături de BCR Școala de bani.