Sursa foto: Wikipedia/Walburga Dolly Oesterreich
Sursa foto: Wikipedia/Walburga Dolly Oesterreich

Dolly Oesterreich a fost căsătorită cu proprietarul unei fabrici de șorțuri din Milwaukee, SUA.

Aparent, căsnicia era una absolut normală. Cu toate acestea, femeia care a avut și doi amanți, a ținut, timp de 10 ani, un secret care a șocat o întreagă societate.

O mașină de cusut stricată și o aventură bizară cu un tânăr de doar 17 ani

Într-o zi, Dolly a descoperit că mașina de cusut nu mai funcționa. Știind că soțul ei este deosebit de ocupat, a insistat ca acesta să trimită o persoană care să rezolve defecțiunea.

Tânărul care a venit pentru reparații repare se numea Otto Sanhuber. Acesta era un adolescent în vârstă de doar 17 ani, angajat la fabrica lui Fred, soțul lui Dolly.

Este momentul în care Dolly, care are peste 30 de ani, îl ispitește pe băiat, purtând o ținută provocatoare.

Începe o aventură cel puțin bizară care se va prelungi pe durata a 10 ani.

Inițial, cel doi se întâlneau, pe ascuns, în hoteluri. În timp, Dolly capătă curaj și îl invită pe adolescent, din ce în ce mai mult, în propria casă

Întâlnirile ar fi putut continua, însă femeia se lovește de curiozitatea vecinilor. Aceștia încep să pună întrebări cu privire la vizitele tânărului necunoscut.

Inventivă din fire, femeia le spune vecinilor că Otto nu este altul decât fratele său vitreg.

După un timp, ”fratele vitreg” se mută în podul casei, în momentul în care vecinii sunt din ce în ce mai atenți la vizitele acestuia.

Tânărul amant renunță la locul de muncă de la fabrică și se mută, definitiv, în ascunzătoarea din podul casei

Fiindcă risca să fie văzut, Otto alege să se mute chiar în podul casei. Aici, cei doi amanți își continuă relația, timp de cinci ani.

Ajungem în 1918, moment în care soțul lui Dolly devine suspicios, auzind zgomote tot mai ciudate. Zgomotele nocturne îl determină pe Fred să ia decizia de a vinde casa.

Găsind o nouă locuință în Los Angeles, femeia îl trimite pe Otto, din nou, în podul noii case. Totuși, în data de 22 august 1922, amatul aude o ceartă puternică între femeie și soțul ei.

Pasiunea a condus la o crimă foarte violentă

Otto, înarmat că două pistoale, intră în camera în care cei doi soți se certau, iar Fred îl recunoaște pe fostul său angajat.

Izbucnește o luptă între cei doi bărbați, iar pistoalele se descarcă. În mometul în care Fred este ucis, cei doi amanți intră în panică și decid să găsească un alibi.

Amantul ia decizia de a o închide pe Dolly într-un dulap. După, aruncă cheia și se ascunde în pod. Vecinii cheamă poliția, Dolly le povestește despre un jaf fictiv, dar oamenii legii rămân suspicioși.

Cu toate aceste, nu există nicio dovadă, iar femeia este eliberată.

Fiind văduvă, Dolly se mută în altă casă, începe o nouă viață, dar povestea nu se temină aici.

Femeia nu își face publică relația cu amantul său, în timp ce Otto scrie, sub pesudonim, povești de slabă calitate care îl ajută, totuși, să achiziționeze o mașină de scris.

Un nou iubit, o nou mister

În viața lui Dolly apare avocatul Herman Shapiro, un bărbat foarte ocupat cu care femeia se vedea foarte rar.

Profitând de funcția sa, Dolly îl convinge să scape de unul dintre pistoalele cu care a fost ucis Fred. Pistolul ajunge într-un puț, iar al doilea este îngropat de către un vecin, în curtea lui.

În timp, vecinul, care îi era amant, dezgroapă pistolul și merge la poliție. Pentru că arma s-a degradat, polițiștii nu o pot acuza pe Dolly.

Femeia își așteaptă procesul, dar face apel la avocat să-l hrănească pe Otto care continua să locuiască în pod. Naiv, Shapiro crede că Otto este ”fratele ei rătăcitor”.

Ignorat mulți ani de zile, Otto îi povestește adevărul avocatului, iar acesta îl dă afară pe amantul din pod, care, disperat, fuge în Canada.

Avocatul povestește poliției tot ceea ce știa despre secretul lui Dolly și uciderea lui Fred Oesterreich

Otto revine în țară și este emis un nou mandat de arestare pe numele ambilor amanți. Juriul decide că Otto este vinovat de ucidere din culpă, iar procesul poartă numele de ”cazul omului-liliac”, făcând referire la amantul ținut, timp de 10 ani, în podul casei.

Pentru că termenul de prescripție a infracțiunii de ucidere din culpă trecuse, amantul scapă.

Deși femeia a fost judecată pentru că a plănuit crima, aceasta este eliberată din lipsă de dovezi, iar în 1936 acuzațiile sunt retrase.

Dolly decedează în 1961, la vârsta de 80 de ani.

Sursa articolului