Sursa foto: BBC

Un comandant rus, care s-a predat armatei ucrainene, a rupt tăcerea și a vorbit despre situația reală a soldaților din armata rusească.

În cadrul unei înregistrări video, bărbatul vizibil demoralizat și extenuat a spus că majoritatea soldaților li s-au repartizat soluții injectabile, Promedol, pentru ca aceștia să nu mai simtă durerea și să continue atacul asupra Ucrainei. Mai mult, acesta a crezut că este implicat în exerciții militare, nicidecum într-un cadevărat conflict împotriva țării vecine.

Când a aflat acest lucru, comandantul a depus armele și și-a cerut scuze pentru faptul că a ucis mai mulți civili. Acesta i-a rugat pe soldații ucraineni să-l lase să ia legătura cu soția lui.

Copiii mor. Ei împuşcă în case de locuit

În dialogul pe care îl are cu aceasta, comandantul rus îi spune că totul a fost o mare minciună, precizând că soldații ruși au început să ucidă copii, civili, oameni simpli fără arme.

„Eu m-am predat, am depus arma. Vorbeşte acolo cu Katea despre Dima Şişkanov. Eu cer aici scuze. Sunt aici prizonier. Aici se comportă normal cu mine. Adresează-te la Fondul mamelor soldaţilor ca să fie organizat un schimb de prizonieri până când nu este târziu. Putin atâtea a făcut… Când m-au sunat, nu am avut posibilitate, ţii minte, eu deja am fost departe”, a spus soldatul rus, potrivit stiripersurse.ro.

De asemenea, acesta a mai spus că i-au fost luate telefoanele mobile pentru a nu lua legătura cu cei de acasă, afirmând că înaintea invadării Ucrainei, generalii i-au spus că e nevoie să se deplaseze în regiunea Herson pentru exerciții militare.

„Până în noaptea spre 24 februarie, am fost antrenaţi în exerciţii, aşa cum ne-a spus conducerea noastră. În cadrul exerciţiilor am avut lecţii, făceam notiţe.După asta, noaptea, 24 februarie, am format coloane. Ne-au spus că vom trece prin hotar. Sarcina noastră era să ajungem în Novaia Kahovka (oraşul din regiunea Herson – n.r.), ulterior – în oraşul Nicolaev şi trebuia să mergem şi mai departe”, a declarat comandantul.

În încheierea mesajului său, prizonierul a transmis un mesaj poporului rus, prin care își cere scuze pentru că s-a ajuns în această situație dramatică.

„Vreau să mă adresez poporului ucrainean: îmi cer scuze că mor oameni, copii, şi pentru faptul că totul ce ne-au spus nu este adevărat”, a concluzionat militarul.

Noul „vis american”: trădarea de la Kremlin și încheierea războiului. În căutarea unui Brutus al Rusiei