Sursa foto: Handlesblatt

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a devenit ținta numărul unu în lumea întreagă, după ce a decis să invadeze Ucraina.

Pe lângă oferta unui om de afaceri de 1 milion de euro pentru capturarea liderului de la Kremlin, un senator american a lansat un apel disperat în urmă cu o zi, cerând ca cineva din Rusia să-l asasineze pe Putin.

Lidnsey Graham, politicianul care a cerut acest lucru, a precizat că persoana care ar avea curajul să îl elimine pe președintele rus „ar face un mare serviciu” întregii lumi.

„Cineva în Rusia trebuie să pună piciorul în prag”

Senatorul republican a spus, într-o emisiune televizată, că singurii care ar putea să-l înlăture pe Putin de la putere sunt rușii. „Există, oare, un Brutus în Rusia?” se întreabă Graham, evocându-l pe unul din asasinii dictatorului roman Iulius Cezar, informează Digi24.

De asemenea, politicianul s-a întrebat dacă există în rândul armatei rusești pe care Putin o conduce un colonel Stauffenberg care să îl trădeze și să scape lumea de „un nebun.” Ofițerul german a încercat să îl asasineze pe Hitler în 1944, dar nu a reușit.

Reacțiile nu au întârziat să apară, iar ambasadorul rus în Statele Unite, Anatoli Antonov, a caracterizat aceste declarații ca fiind „criminale.” Mai mult, oficialul rus consideră că aceste cuvinte „inacceptabile și scandaloase” sunt un apel la terorismul internațional.”

Lidnsey Graham, un susținător al lui Trump, a prezentat în Senatul american o rezoluție prin care îl condamnă pe Vladimir Putin pentru crime de război și crime împotriva umanității.

Reamintim că un milionar rus, Alexander Konanikin, care locuiește de ani buni în Statele Unite, a anunțat că este dispus să plătească 1 milion de dolari ofițerilor care sunt dispuși să îl trădeze și să îl aresteze pe liderul de la Kremlin.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, miliardarul rus a precizat că Putin a ajuns președintele Rusiei prin operațiuni speciale, încălcând Constituția.

„În calitate de etnic rus și cetățean al Rusiei, consider că e datoria mea morală de a facilita denazificarea Rusiei. Voi fi. Am continuat să ajut Ucraina în eforturile sale eroice de a contracara atacul hoardei lui Putin”, a scris Konanikin.

Cu toate acestea, mesajul miliardarului vine după ce, în prima instanță, acesta a scris pe Facebook că oferă 1 milion de dolari celui care îl aduce pe Putin, mort sau viu.

Putin și profeția biblică pe care trebuie să o împlinească. Un evanghelist american susține că știe planul președintelui rus